Otthagyja a pártot a Párbeszéd országgyűlési képviselője

2024.04.17. 12:13 Módosítva: 2024.04.17. 13:04
„Kiléptem a Párbeszéd – Zöldek pártjából, de továbbra is a frakció tagja maradok” – jelentette be Facebook-oldalán Berki Sándor országgyűlési képviselő. A párt időközben azt közölte, hogy Berki Sándor már november 30-án tájékoztatta őket kilépési szándékáról, a bejelentést azonban csak most tette meg.

Kilép a Párbeszéd – Zöldek pártjából Berki Sándor, de a parlamenti frakció tagja marad. Döntését azzal indokolta, hogy szerinte a Párbeszéd olyan úton indult el, ami nem tükrözi eredeti céljait, és ez a párton belül olyan változásokat indított el, amikkel nem tudott azonosulni. 

A nógrádi politikus bejegyzésében azt is megjegyezte: a NER leváltása érdekében fontos lenne visszaszerezniük az ellenzéki pártoknak a rég elveszített vidéki bástyáikat, de ő erre jelenleg senkiben nem lát komoly szándékot. Hozzátette: reméli, hogy ez hamarosan változni fog. 

Mint írta,

a helyzetet jól szemlélteti, hogy 2022-ben vidéken mindösszesen 2 egyéni választókerületben győzött ellenzéki jelölt, a kormányváltáshoz pedig elengedhetetlen a vidéki építkezés.

Berki Sándor azt ígéri, a jövőben független országgyűlési képviselőként ő is erre a munkára fog koncentrálni Nógrád vármegyében.

Már tavaly novemberben kérte párttagsága megszüntetését

Az Index úgy értesült, Berki Sándor már tavaly novemberben kérte párttagsága megszüntetését azonnali hatállyal. Ezt a Párbeszéd – Zöldek hivatalos Facebook-oldalán is megerősítette szerdai posztjában. Hozzátették: tudomásul vették Berki döntését, a kilépés hivatalos dátuma pedig 2023. november 30. volt.