Kocsis Máté nehezen hiszi, hogy Magyar Péternek nem Varga Judit szerzett állást

2024.04.17. 08:57
A Fidesz frakcióvezetője továbbra is nehezen tudja elképzelni, hogy Magyar Péter nem a volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter miatt kapott állami területen állást. Kocsis Máté hozzátette, hogy visszavonhatja az állítását, de a gyanújának megvan az alapja.

Mint írtuk, Magyar Pétert márciusban hallgatta meg a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, amelyről Kocsis Máté úgy fogalmazott: „Bosszút akar állni, a kormányt és annak tagjait okolja azért, mert elhagyta a felesége, és elveszítette a felesége által szerzett munkahelyeit.”

A Fidesz frakcióvezetője a Telex videójában fogalmazta meg ismét a korábbi állítását.

Nehezen tudom elképzelni, hogyha Magyar Péternek nem Varga Judit lett volna a felesége, akkor 4-5 jó fizető állami cégnél felfigyeltek volna az ő különleges képességére

– fogalmazott Kocsis Máté. 

Hozzátette, hogy habár a felesége szintén kapott állami megbízást, neki ahhoz semmi köze nem volt. Mint mondta, nem szabad összekeverni, hogy Kocsisné Márkus Szilvia „a saját végzettségének megfelelő munkát kapott, Magyar Péter meg nem”. Felidézte, hogy felesége 300 ezer forintért nézett át szerződéseket a „szuperkórház″ projektcégben, míg Magyar Péter „vezérigazgató volt 7-8 millió forintért állami vállalatoknál”.

Arra a kérdésre, hogy rendszerszinten lehet-e állami területen állást szerezni a rokonoknak, Kocsis Máté elmondta: „Én elfogadom a miniszterek válaszát. De ők meg fogadják el, hogy nekem joggal juthatott eszembe, hogy van-e összefüggés a két dolog közt. Hogy valaki Diákhitel Központot, közútkezelőt meg mindent képes vezetni hirtelen. Csodálkoznék, ha ez spontán lett volna. De mivel a miniszterek állítják, hogy ez így van, én nem mondtam semmit ebben az ügyben. Akár ha gondolják, vissza is vonom ezt az állításomat, de értsék meg, a gyanú alappal fogalmazódott meg bennem.”

Kocsis Máté úgy látja, hogy az önkormányzati választások előtt nincs nehéz helyzetben a Fidesz, ugyanis van egy békepárti oldal, és egy háborúpárti külföldről pénzelt baloldal. Kiemelte, hogy a kormány központi kampánytémája a háború lesz.

A Fidesz frakcióvezetője kitért Hollik Istvánra is, akit leváltottak a Fidesz kommunikációs igazgatói posztjáról. Kocsis Máté szerint a továbbiakban is számítanak a kormánypárti politikus munkájára, de „a mostani kihívásoknak Menczer Tamás jobban megfelel”.