Budapest eljárást indít a szombati pénzszórás szervezői ellen

2024.04.17. 19:29
Eljárást indít a főváros a szombaton történt pénzszórás szervezői ellen jogosulatlan reklámtevékenység és közterület-használat miatt

Múlt hét szombaton délután hatalmas tömeg gyűlt össze a Dalszínház utcában, miután a Mobilfox nevezetű, telefontokokat áruló magyar vállalat TikTokon bejelentette, hogy kétmillió forintot fognak szétosztani azok között, akik a megadott időpontban a Dalszínház utca 2. szám alá állnak. A pénzt az ablakon dobták ki, amit ezrek követtek végig a helyszínen és a TikTokon is.

A médiahacknek tűnő kampányban a narratíva szerint a Mobilfox tulajdonosa, Diller Kevin és a cég TikTok-arca, Szépréthy Roland nézeteltérésbe keveredett. A közösségi médiában zajló adok-kapok során a tartalomgyártó 25 százalékos tulajdonrészt vagy 100 millió forintot követelt az eddigi közös sikerek honorálásaként.

A történet hétvégi kicsúcsosodásán a többnyire tizenéves célközönség kapkodva küzdött az 1000 forintos címletekért. A kezdeményezés morális értékét azóta számos kommentelő és tartalomgyártó kritizálta. Hétfő este Karácsony Gergely főpolgármester is posztolt erről közösségi oldalán, amelyben a károkozást firtatta.

Eljárást indít a főváros a szombaton történt pénzszórás szervezői ellen jogosulatlan reklámtevékenység és közterület-használat miatt.

A Főpolgármesteri Hivatal a 444-nek azt írta, hogy a szervezők – köztük vélhetően Diller Kevin és Szépréthy Roland – ellen a főváros eljárást indít, melynek részléteiről csütörtökön tájékoztatja a sajtót Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.

Kevin és Roland az Indexnek adott interjúban beszélt a szombati eseményről.