Gyerekekkel ment lopni a Lidlbe egy solti tolvajbanda

2024.04.18. 16:14
Egy solti élelmiszerláncból próbált árucikkeket ellopni egy tolvajbanda. A januári esetről egy videót is megosztottak. Az elkövetők azonosításához a lakosság segítségét kérik a rendőrök.

A Kalocsai Rendőrkapitányság Solti Rendőrőrse lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen – közölte a police.hu.

Mint írták, két férfi és két nő – akikkel feltételezhetően két gyermek is volt – az egyik solti áruházból százezer forintot meghaladó értékű árucikket akartak ellopni. Az elkövetők január 26-án este telepakolták a bevásárlókocsit, majd a bejárati ajtón át tolták ki a parkolóba. A lopást az alkalmazottak észrevették, ezért a bűnbanda tagjai – a termékeket hátrahagyva – elmenekültek a helyszínről. A társaság egyik fele valószínűleg egy kék színű Opellel közlekedett. 

A rendőrség egy videót is megosztott az elkövetőkről:

Kérik, hogy aki a felvételen látható személyek bármelyikét felismeri, hívja a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon. A névtelenség megőrzése mellett is tehető bejelentés a telefontanú (06-80/555-111) zöldszámán vagy a 112-es segélyhívó számon.

Ahogy az Index beszámolt róla, az élelmiszer-infláció miatt szinte minden áruházláncnál drasztikusan megnőtt a bolti lopások száma. Egy bevásárlásért átlagosan 26 százalékkal kell többet fizetni  Az életszínvonal visszaesésével egyre többen lopnak megélhetésből, de az erőszakos fosztogatások is gyakoriak az üzletekben.