Hamarosan megszólal a kormány, minden kérdésünkre választ kaphatunk

2024.04.24. 17:10
A szerdai, Nagy Márton által tartott rendkívüli sajtótájékoztatót követően csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megszólal a délelőtt 11-kor kezdődő Kormányinfón. Csatlakozik hozzá Vitályos Eszter kormányszóvivő.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda délután közölte, hogy csütörtökön 11 órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart „Kormányinfó – Mit, miért tesz a kormány” címmel.

Mint ismert, legutóbb, április 11-én tartott Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, akihez ezúttal állandó társa, az időközben főpolgármester-jelöltté előlépő Szentkirályi Alexandra helyett az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter, és még két miniszter: Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy István agrárminiszter csatlakozott.

Gulyás Gergelyt egyébként nemrég meg is műtötték, ezért hosszú ideig nem tartott Kormányinfót. A hosszú kihagyás után jelentős várakozás előzte meg a legutóbbi eseményt, ahol többek között Magyar Péterről, a Pénzügyminisztériumot érintő korrupciós botrányról, valamint a költségvetési hiányról is kérdezték a politikusokat a sajtó munkatársai.

Arról is írtunk, hogy a szerdai kormányülést követően Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Karmelita kolostorban. A tárcavezető bejelentette: az üzemanyagáraknak vissza kell térniük a régiós átlaghoz, erre két hetet adnak a kereskedőnek, ha ez nem történik meg, akkor beavatkoznak.