Magyar Péter szerint Dobrev Klára ijesztő, a DK alelnöke kiakadt az ízléstelen megjegyzés miatt

2024.04.29. 20:55
Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke osztott meg egy olyan videórészletet a Facebook-oldalán, amelyben Magyar Péter megjegyzéseket tett Dobrev Klára külsejére.

A DK alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyar Péter pár nappal ezelőtt Szokolyán, a POLIP Közéleti Táborban, politológushallgatók előtt azt mondta: 

Dobrev Klára ilyen egészen ijesztő, de ha gyerek lennék vagy gyerekem lenne, lehet, nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben.

„Ez az épületes mondat nem Bayer Zsolt, hanem Magyar Péter szájából hangzott el” – írta Molnár Csaba, hozzátéve: „A Fideszből frissen kiugrott politikus éppen azt ecsetelte, mennyire taszítják a választási plakátok, különösképpen Dobrev Klára plakátja”.

„Azon túl, hogy a mondat nagyon tágan kezeli a magyar nyelv kereteit, nem más, mint a Magyar Péter által Dobrev Klára ellen indított, ízléstelen lejárató kampány újabb eleme. Az első esetben lényegében lehülyézte Dobrev Klárát, most pedig a külsejére tett sértő megjegyzést a magát tisztes, konzervatív polgárnak beállító politikus” – fogalmazott a DK alelnöke, aki azt is megjegyezte:

Ezt a beszédet már jól ismerjük. Ez a Fidesz stílusa, de annak is a legalja, az a szint, amit Bayer Zsoltra szoktak kiosztani még a Fideszben is. Kulturált politikusok nem beszélnek így egymásról Magyarországon, sőt sehol Európában. 

A DK politikusa által megosztott videórészlet alább megtekinthető.

Ez volt a pontos kontextus, Magyar Péter így reagált 

A felvétel egy hosszabb, közel egy órás videóból származik, amelyet a POLIP Egyesület osztott meg pénteken. Magyar Péter a videónak ezen a részén (nagyjából a 9. percben) általánosságban a plakátkampányról beszélt. Azt mondta: „Ugye, mi nem százmilliárdokat költünk ilyen óriásplakátokra, nem ilyen vizuális szennyezéseket követünk el a környezet ellen.”

„Nem tudom, mikor jártatok Budapesten, végigmentem a Deák téren csak autóval, és egészen elképesztő, ahogyan kinéz. Ott lógnak a plakátok, mint a kilencvenes években, azt hittem, hogy erről már leszoktunk. És a világörökség egyik részénél úgy néz ki, mint valami bazár, így nem is tudom, micsoda. Szentkirályi Alexandra és a többiek ott lógnak ilyen különböző színekben, Dobrev Klára ilyen egészen ijesztő, de ha gyerek lennék, vagy gyerekem lenne, lehet nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben.”

Molnár Csaba videójára Magyar Péter is reagált egy kommentben, de mindössze megismételte önmagát, és annyit írt: 

Mi nem fogjuk vizuálisan szennyezni a környezetet semmilyen plakáttal.

Ennek a POLIP-tábornak egyébként Gyurcsány Ferenc is vendége volt a hétvégén.