Hiába vásárolta meg 200 millió forintért a házát Érden, a korábbi tulajdonos hónapokig nem engedte be

2024.05.15. 07:05
Csaknem 200 millió forintot fizetett ki egy érdi vállalkozó egy ingatlanért, mégsem vehette azt birtokba. Hiába érkezett el az átadási határidő, a korábbi tulajdonos és a lakók nem voltak hajlandók átadni a házat új tulajdonosának. Károly ügye már reménytelennek tűnt, ám végül mégis megkapta a kulcsokat. Akkor szembesült vele, hogy tulajdona gyakorlatilag lakhatatlan állapotban van.

Szabó Károly érdi vállalkozó Facebookon találta meg álmai otthonát tavaly év elején. Miután felvette a kapcsolatot az ingatlan tulajdonosaival, és közölte, hogy megvásárolná a házat a cégének nevére, hamar meg is egyeztek. A tulajdonosok 150 millió forintot kértek a házért, valamint további 50 milliót a berendezésért. A szokásosnak induló adásvétel azonban furcsa fordulatot vett – számolt be az RTL.

A tulajdoni lap szerint a férfi cégét tavaly márciusban hiába jegyezték be a ház és a hozzátartozó telek egyedüli tulajdonosának, mégsem tudta birtokba venni. Bár november 21-e volt az átadás határideje, a ház lakói nem voltak hajlandók kiköltözni az ingatlanból.

Az ügyben hosszú hónapok után következett be pozitív fordulat: Károly végre birtokba vehette jogos tulajdonát. Bár úgy tűnhetett, hogy ezzel vége az ügynek, ekkor újabb sokk következett, az ingatlan ugyanis borzalmas állapotban volt. Az érdi házat teljesen lelakott állapotban kapta meg, beázott mennyezettel, tönkretett bútorokkal és ajtókkal – közölte a fejleményeket az RTL.

Az agresszív lakók senkit sem engedtek a ház közelébe

Az RTL beszámolója szerint miután megvalósult a ház adásvétele, a lakók senkit sem engedtek a közelébe, mindenkivel szemben agresszíven léptek fel.

Mit csinálsz a kapunál? Dagadt g...i! Lemegyek, lev...m a fa...t. Szét...k, te kutya!

– így üdvözöltek a ház lakói Károlytól kezdve a villanyóra-leolvasóig gyakorlatilag bárkit, aki az ingatlan közelébe merészkedett. Beszámolók szerint olyan eset is előfordult, amikor egy kisbalta is előkerült.

A pozitív fordulat végül egy ugyancsak rendkívül agresszív cselekménynek köszönhetően következett be. Valakik szétverték annak a biztonsági cégnek az autóját, amelyet Károly bízott meg a ház figyelésével. A Fókusz információi szerint a kocsiban ülő biztonsági őrt is megütötték és megfenyegették.

Az incidens után a rendőrség három személy ellen adott ki körözést. Az RTL információi szerint mindannyian a házban laktak. A rendőrség csalás és garázdaság miatt indított ellenük különböző büntetőeljárásokat. Károly ezt követően vehette birtokba az ingatlant, amikor a rendőrség végre átadta a kulcsokat.

Borzalmas állapotban van az ingatlan

Miután a férfi átvette a házat, teljesen lelombozódott. Akkor szembesült azzal, hogy tulajdona szinte lakhatatlan állapotba került.

Nézzétek meg, ezek így éltek. Ezzel fűtöttek. Konnektorok kitépve a falból, ajtók berúgva

– nyilatkozta Károly a Fókusznak háza maradványai között állva.

Amellett, hogy az ingatlant teljesen lelakott állapotban kapta meg, beázott mennyezettel, tönkretett bútorokkal, ajtókkal, a ház tele volt romlott húsokkal és élelmiszerekkel is. A házban volt egy trezor is, amelyet egy hivatalos céggel nyittattak ki.

Közjegyző, ügyvédek és egy operatőr is jelen volt, aki végig kamerázta az eseményt. Valami zöld, ilyen fűszerű anyag volt bent, amiről nem tudtuk pontosan, hogy mi

– részletezte a férfi.

Az ügyben azóta még egy eljárás indult, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság kábítószer birtoklása miatt is nyomoz ismeretlen tettes ellen. Ugyanakkor a korábbi tulajdonossal sem zárult le a történet, aki szintén feljelentést tett, azt állítva, hogy a trezorban több kiló arany és több tíz millió forint volt.