Sulyok Tamás köszöntötte a katonákat a magyar honvédelem napja alkalmából

2024.05.21. 11:38
Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke videóüzenetben köszöntötte a honvédeket, katonákat és a honvédelmi alkalmazottakat kedden közösségi oldalán. Az államfő arra kérte a szolgálatot teljesítőket, hogy legyenek mindig példamutatóak a jövő generációi előtt is, hiszen a hazának még a békeidőkben is elkötelezetten szolgáló honvédekre van szüksége.

Az Önök munkája a minta és a hívószó is egyben – fogalmazott Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a közösségi oldalára feltöltött videójában, amelyben a Magyar Honvédség tagjait köszöntötte a magyar honvédelem napja alkalmából.

„Honvédek, katonák, tisztelt honvédelmi alkalmazottak! Ma, a magyar honvédelem napján külön is köszöntöm és a magyar emberekkel együtt ünneplem önöket” – köszöntötte a magyar államfő az ország védelmét ellátó személyeket a jeles napon.

Önök esküjükhöz híven a garanciái Magyarország függetlenségének és a magyar emberek biztonságának

– jelentette ki Sulyok Tamás köztársasági elnök.

A magyar katonákat, akik az államfő szerint „alázattal, sok-sok éves kiképzéssel viselik a szolgálatot”, arra kérte, hogy „legyenek mindig példamutató emberfők a jövő generációi előtt is”, mert a hazának még a békeidőkben is elkötelezetten szolgáló honvédekre van szüksége.

„Köszönöm tartásukat, köszönjük elhivatottságukat, és legyenek méltó utódai a több mint 175 éve íródó hazai honvédelemnek! A hazáért mindhalálig!” – zárta köszöntőjét a köztársasági elnök.