2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Meglepő helyen tűnt fel Völner Pál, luxusterepjáróval ment lángosozni

2024.05.22. 16:29
Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ügyfelem milyen családi programokon vesz részt, és ahhoz sem, hogy mivel közlekedik – így reagált Völner Pál jogi képviselője arra, hogy hiába a korrupciós vád, a volt kormánypárti politikus egy Audi Q5-ös terepjáróval vitte lángosozni a családját nemrég.

Ahogy arról beszámoltunk, újabb szakaszához ért a Schadl–Völner korrupciós büntetőper. Ennek ellenére a volt államtitkár egy Audi Q5-ös terepjáróval vitte lángosozni a családját Dunaalmáson még április végén. Legalábbis erről árulkodik a 24.hu olvasójának egyik fotója.

A képek szerint a volt kormánypárti politikus egy prémium városi terepjáró volánja mögött érkezett meg a Komárom-Esztergom vármegyei község vendéglátóhelyének parkolójába. A lap az üggyel kapcsolatban megkereste a politikus jogi képviselőjét, Papp Gábort, aki így fogalmazott:

Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ügyfelem milyen családi programokon vesz részt, és ahhoz sem, hogy mivel közlekedik. A felvételek bizonyosan ügyfelem és családjának hozzájárulása nélkül készültek, aminek a magyar jog szerint – egyelőre még – jogkövetkezményei vannak.

Érdemes azt is felidézni, hogy az ügyészség Schadl Györgyre tíz, Völner Pálra nyolc év börtönt kért beismerés esetére. Az ügyészség még 2022. október 24-én sajtóközleményben tudatta, hogy korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt vádiratot nyújtott be Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál – ellen a Fővárosi Törvényszéken. 

A vádirat szerint Schadl György,

a Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusa előtt korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárával.

Ennek keretében Schadl jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta Schadl György vezetői pozíciójából.

Valamint a Völner Pállal fennálló korrupciós kapcsolatából eredő befolyására hivatkozással, hét társával előzetesen megállapodott abban, hogy eléri, hogy önálló bírósági végrehajtói kinevezést kapjanak, amiért cserébe a végrehajtói irodájuk működéséből őket illető osztalékot részben vagy teljes egészében visszakérte tőlük.