2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

A BKK és a MÁV-Volán-csoport is készül a gyereknapra

lanchid piknik
2024.05.24. 11:21
Idén is számos programmal és meglepetéssel készül a MÁV-Volán-csoport és a BKK a gyermeknapra. A Gyermekvasúton színes programokkal, a balatonfenyvesi kisvasúton, Celldömölk vasútállomáson és Balaton InterCity vonatok étkezőkocsiján meglepetéssel várják a gyerekeket május 26-án, a Vasúttörténeti Parkban pedig kétnapos gyermeknapi rendezvény lesz a hétvégén. Gyermeknap alkalmából a legfiatalabbak hangja szól majd a nagykörúti villamosokon, de a vasárnapi Lánchíd-pikniken sem maradnak élménydús programok nélkül a gyermekek.

A Gyermekvasúton immár két évtizede hagyomány, hogy gyermeknapon egész nap változatos programok és különleges járművek várják az érdeklődőket. A vonatok a szokásosnál sűrűbb menetrend szerint közlekednek, a számos játék, program mellett az érdeklődők többek között kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót, és felszállhatnak egy nosztalgiabuszra is.

A Vasúttörténeti Park, Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja idén is egész hétvégén nyitva áll a látogatók előtt. A családi kikapcsolódás, programok, koncertek mellett évről évre a legújabb és legfontosabb témákat hozza el a látogatók számára.

Aki a Balaton környékén jár, annak érdemes vasárnap a Balatonfenyvesi kisvasúttal is tenni egy kört. A 14 év alatti utasokat kis meglepetéssel várják, a szülők pedig részt vehetnek egy vasutas kvízjátékban, ahol egyedi MÁV-START-os ajándéktárgyakat nyerhetnek. A Balaton InterCityken pedig május 26-án az étkezőkocsikon minden vásárlás mellé ajándékokat kapnak a 14 év alatti gyermekek az Utasellátó munkatársaitól, de ha Celldömölk a vasárnapi utazás kiindulópontja, ott is meglepetéssel várják a 14 alattiakat.

A programok részleteiről minden fontos információ megtalálható a MÁV-Volán-csoport Gyermeksarok oldalán is. Emellett ezen az oldalon ingyenesen letölthető színezők, összehajtogatható FLIRT-makett, illetve a Vonatmesék könyv online változatai is elérhetők.

A BKK is készül

A BKK is készül a vasárnapi gyermeknapra: május utolsó hétvégéjén ismét a legfiatalabbak hangja szól a nagykörúti villamosokon. Évek óta sokak arcára csalnak mosolyt utazás közben a nem hétköznapi bemondások. Idén sem lesz ez másképp, május utolsó hétvégéjén is a legifjabbak által felmondott szövegek tájékoztatják a 4-es és a 6-os villamos utasait arról, hogy melyik megálló következik.

Emellett második alkalommal rendezik meg a Lánchíd-pikniket, amelyre vasárnap délelőtt 10 és este 8 óra között az alábbi színes programokkal várják az érdeklődőket, köztük a gyermekeket is:

  • a Lánchíd pesti oldalán felállított színpadon zenés, interaktív gyerekműsorok lesznek délelőtt;
  • a hangulatot később élőzenés előadók fokozzák;
  • a szervezők reformkori ruhatörténeti bemutatót tartanak;
  • a Budapest Főváros Levéltára hídtörténeti kiállítást és egy kis vetélkedőt is szervez;
  • a hídon gyereksarok várja a kicsiket, ahol színezhetnek vagy rejtvényt fejthetnek;
  • ugyancsak a kisebbeknek kedveskedik az óriásbuborék-show;
  • az érdeklődőket csoportos, vezetett sétákon a szakemberek avatják be a híd történetébe.

A nyárváró rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a hidat, ezért az érdeklődők és szórakozni vágyók egész nap zavartalanul piknikezhetnek az útpályán. A rendezvény megközelíthető a rendszeres hétvégi rakpartnyitás helyszíne, a pesti alsó rakpart felől is.

A BKK arra kéri a Lánchíd-piknik résztvevőit, hogy vigyázzanak saját és mások testi épségére, valamint fokozottan figyeljenek a rendre, és óvják a hidat.

Mint arról beszámoltunk, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat május 25-én és 26-án szervezi meg a Városligeti Gyermeknapot. Az idei rendezvény középpontjában az egészség, a sport, a kultúra, az internetbiztonság és a nemzetek bemutatása áll. Ötszáz hátrányos helyzetű gyermek szórakozását is biztosítják az eseményen.

(Borítókép: BKK / Nyirő Simon)