2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Ijesztő számok – öt alkalommal gázolt a vonat pénteken Magyarországon

2024.05.25. 08:36
Pénteken mintegy öt alkalommal gázolt a vonat országszerte. A katasztrófavédelem beszámolói szerint Újszászon, Szemeretelepen, Kőbánya-Kispesten, Fóton és Tatabánya közelében is tragédia történt.

Pénteken összesen ötször gázolt embert a vonat országos összesítésben, amely negatív rekord is lehet az utóbbi években. 

  • Péntek reggel érkezett a hír a katasztrófavédelem oldalára, hogy a tűzoltók emeltek ki egy embert a szerelvény alól Újszászon, a Baross útnál, a vasútállomáson. A baleset helyszínére a hivatásos tűzoltók mellett az Életjel Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei is kivonultak, és együtt emelték ki az elgázolt embert. A vonaton mintegy harmincan utaztak, ők a tűzoltók kiérkezése előtt leszálltak.
  • Ezt követően – ahogyan arról előzőleg már beszámoltunk – a Nyugati pályaudvarról 10:20-kor Debrecenen, Nyíregyházán, Miskolcon át a Keleti pályaudvarra elindult Tokaj InterCity Szemeretelep megállóhelynél elgázolt egy embert. Az utasokat átszállították a következő, Debrecenbe tartó Cívis InterRégióra. 
  • Később, péntek délután arról számolt be a Katasztrófavédelem, hogy elgázolt egy embert a vonat Budapest X. kerületében, a Kőbánya-Kispest vasútállomás közelében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, ők segítettek az utasok biztonságos átszállásában is. 
  • Néhány órával később Fóton gázolt a vonat, a Vasútsor utcában. A szerelvény mintegy százötvennégy utasának a tűzoltó egységek segítettek biztonságosan leszállni a vonatról. A fővárosi hivatásos és fóti, valamint újpesti önkéntes tűzoltók végezték el a műszaki mentést.
  • Végül éjszaka újabb gázolásról érkezett hír a katasztrófavédelemhez, akkor azt írták, hogy Tatabánya és Szárliget között ütött el egy embert a vonat. A hatóság műveleti szolgálata mellett a tatabányai hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. A vonaton körülbelül száznegyvenen utaztak, értük mentesítő járat érkezett.