2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Eltemették a verőcei hajóbaleset húszéves áldozatát, megtörve nyilatkozott az édesanyja

2024.05.25. 14:17 Módosítva: 2024.05.25. 21:23
Pénteken temették el a verőcei hajótragédia húszéves áldozatát, az erdésznek tanuló Berki Boglárkát, akit a baleset előtt fél órával jegyeztek el, és éppen élete legboldogabb időszakát élte. Édesanyja a második gyerekét gyászolja.

Berki Boglárkától, a verőcei hajóbaleset húszéves áldozatától péntek délután öt órakor vettek végső búcsút az isaszegi temetőben. Az édesanyja életében nem ez az első szörnyű tragédia, amit át kellett élnie, már két gyermekét is elveszítette. Lányáról azt mondták, koponyasérülései voltak, az ütközés közben szörnyethalt, így vélhetően nem szenvedett. 

A húszéves lány annak az egy hete történt hajóbalesetnek az áldozata, amelyben egy szállodahajó ütközött egy kisgéphajóval, amelynek a fedélzetén egy buliból hazafelé tartó társaság utazott, összesen nyolcan. A motorcsónak tulajdonosa és a húga, a szomszéd lány és annak szerelme, valamint még három barátjuk ment közösen szórakozni. A baleset után egy férfi kijutott a partra, öt embernek a holttestét megtalálták – köztük Boglárkáét is –, két áldozatot még keresnek. A történtekkel kapcsolatban a tragédia szerelmespárjának iskolája közleményt is kiadott.

A hajóbalesetben elhunyt lány anyja a temetés előtt nyilatkozott a Blikknek. Elmesélte, hogy úgy értesült a lánya halálhíréről, hogy a hajót vezető férfi – és egyben szomszédjuk – holttestén talált vízálló okosóra segítségével riasztották a rendőrök a szomszédjaikat. Akkor még azt gondolta, hogy a lánya megfulladt. Azonban, mint később kiderült, a Megyeri híd magasságában a Dunában megtalált lány az ütközés következtében azonnal szörnyethalt a helyszínen. A húszéves Boglárkát a tetoválása alapján azonosították. 

Nincs már remény

A lány egy szegedi erdészeti középiskolában tanult a párjával, Mártonnal, aki a haláluk előtt nem sokkal kérte meg Boglárka kezét. A lány tavaly érettségizett, a napokban lett volna a technikusi és a forgalmi vizsgája is. Édesanyja elmondta, ha nem vették volna fel az egyetemre, a pilisi parkerdőben vállalt volna munkát. 

Az anya elmesélte a lapnak, hogy volt egy kisfia is, akit a várandóssága 34. hetében elveszített, ugyanis a baba halva született. 

Bogika nagyon jó gyerek volt, nála jobbat nem kívánok senkinek. Nem sokkal a baleset előtt azt mondta, ilyen boldog még sosem volt…

– mesélte a lány anyja. 

A Blikknek megszólalt a balesetben érintett és eddig meg nem talált harmincéves Villányi Olivér édesapja is, aki elmondta, hogy amikor megtudták, hogy baj van, két napig nem kapcsolták be a televíziót, ma már azonban nem reménykednek abban, hogy fiuk életben lehet. Olivér darusként és hegesztőként dolgozott egy csarnokokat építő cégnél, emellett űzte egyik kedvenc hobbiját, a hajózást. 

Eleinte csak azt mondták, baj van, de nem biztos, hogy végzetes. Akkor még reménykedtünk abban, hogy valahol a parton lehetnek, nem gondoltunk a legrosszabbra. Két napig a tévét sem kapcsoltuk be, de már sajnos nem bízom abban, hogy életben lehet

– mondta el a mezőőrként dolgozó férfi a lapnak.