2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Repülőn lett rosszul, orvosi segítségre szorult Mike Tyson

2024.05.27. 20:49
Mike Tyson amerikai nehézsúlyú ökölvívó rosszul lett vasárnapi repülőútján, émelygést és szédülést érzett egy Miamiból Los Angelesbe tartó repülőút közben, fél órával a leszállás előtt. A profi bokszoló orvosi segítségre szorult, azonban szóvivője közölte, már „remekül van”. Az eset kevesebb mint két hónappal az ökölvívó visszatérése előtt történt.

Mike Tyson amerikai nehézsúlyú ökölvívó rosszul lett egy Miamiból Los Angelesbe tartó repülőút során, vasárnap – írja a Page Six. Az egészségügyi komplikációk két hónappal azelőtt léptek fel a bokszolónál, hogy visszatérne a ringbe Jake Paul ellen. 

Az In Touch Weekly az elsők között számolt be a hétvégi esetről, de Tyson képviselője válaszolt a „hamis hírekre, miszerint az orvosi ellátása okozott késedelmet” a sportoló repülőgépének felszállása előtt. Szóvivője elmondta, hogy a profi bokszolónál egy fekély miatt valóban émelygés és szédülés lépett fel 30 perccel a leszállás előtt,

a gép felszállása viszont nem Tyson miatt, hanem „a repülőgép légkondicionálási problémája miatt” késlekedett.

„Hálás az orvosi személyzetnek, akik ott voltak, hogy segítsenek neki” – fogalmazott az ökölvívó szóvivője. Tisztázta, hogy az 57 éves Mike Tyson már „remekül van”.

Tyson ringbe száll a „feltörekvő sráccal”

Ahogyan arról az Index is beszámolt, rendkívül vegyes a visszhangja a július 20-ra tervezett Mike Tyson vs. Jake Paul bokszmérkőzésnek. Van, aki szerint a Netflix belépése a sportágba örömteli fejlemény, mások úgy vélik, a csata idejére már az 58-at is betöltő legendának akár az élete is veszélyben lehet 31 évvel fiatalabb ellenfelével szemben.

A promóterek minden idők legnagyobb érdeklődéssel kísért bokszcsemegéjeként harangozták be a 80 000 nézőt befogadó dallasi AT&T Stadionban megrendezésre kerülő összecsapást. Mike Tyson a hónap elején úgy fogalmazott, hogy a párosítás „nem lehetetlen”.

Ő az új feltörekvő srác a színen. Szeretem alapjaiban felrázni a sportvilágot, és most is ezt teszem. Ez csak valami, amit meg akarok csinálni

– fogalmazott a profi ökölvívó a sajtónak. „Ki más tudná meglepni a sportvilágot? Senki más nem képes erre” – tette hozzá.

A „Mike Tyson Mysteries” sztárja egész hónapban az Instagramon keresztül dokumentálta a szigorú edzéseit, miközben „visszatért a régi kerékvágásba”. Eközben a 27 éves Paul ugyanezt tette a saját oldalán. „Le fogom harapni a füledet, Mikey” – viccelődött a YouTube-vlogger egy nemrégiben készült videóban, utalva Tyson hírhedt, 1997-es, Evander Holyfielddel vívott meccsére. Paul ebben a hónapban egy sajtótájékoztatón „született nehézsúlyúnak” nevezte magát, aki képes lesz legyőzni a visszavonult profit.

Jake Paul eddig többek között a vegyes harcművész Ben Askren, a UFC-s Tyron Woodley és az MMA-sztár Anderson Silva ellen küzdött. Tyson 1985 és 2005 között versenyzett profi szinten, és négy évig volt vitathatatlan nehézsúlyú bajnok. A mérkőzést a Netflix élőben közvetíti.