Fekete festékkel rongálták meg a Momentum plakátjait

2024.05.29. 12:04
Fekete festékkel rongálták meg a Momentum plakátjait Budapesten. A Momentum képviselői – Donáth Anna és Cseh Katalin – együtt háromszor annyit dolgoztak az EP-ben, mint a másik 19 magyar képviselő összesen a párt szerint, így elszomorítónak tartják a rongálást.

Varsányi Áron, a párt sajtóreferense osztotta meg a közösségi oldalán, hogy megrongálták a plakátokat Budapesten. A Momentum sajtóreferense szerint a két politikusnak köszönhető, hogy az EU, ahogy fogalmaz, elzárta a NER oligarcháinak pénzcsapjait és repedezik a rendszer.

Nekik köszönhető, hogy a magyar városok, emberek, cégek és civilek közvetlen juthatnak hozzá a nekik járó összegekhez – hangsúlyozta Varsányi. Rámutatott arra, ha ez valakinek nem tetszik, az az ő dolga és minden joga megvan hozzá. Azonban erről is kulturáltan kell az embereknek a véleményét kifejteni, nem pedig rongálás által. Azt írta, hogy mélységesen elszomorítja őket a plakátoknak a megrongálása.

Nem az első alkalom az idei kampányban

Korábban beszámoltunk arról, hogy átragasztotta Rózsa András, a Momentum zuglói polgármesterjelöltje a kormány Mexikói útra kihelyezett plakátjait. A politikus közösségi oldalán osztotta meg az akciót. AHadházy Ákos független országgyűlési képviselő által is támogatott zuglói polgármesterjelölt közösségi oldalán osztotta meg, hogy „elég az uszításból” feliratokkal ragasztották le a Fidesz plakátjait.

Arról is írtunk korábban, hogy letépték, összefirkálták és lefújták a választási plakátokat több fővárosi kerületben, sőt aláírásgyűjtő aktivistákat is megtámadtak az elmúlt hetekben.

Több ellenzéki politikus képviselője úgy vélte, összehangolt akció folyik az aktivistáik ellen. Szegeden pedig nemrég a Fidesz iroda ablakát törték be. Az elkövetők súlyos büntetésre is számíthatnak a különböző bűncselekmények okán.