Azonnali hatállyal lemondatnák a szombathelyi polgármestert

2024.05.31. 18:02
A Fidesz szombathelyi szervezetének közlése szerint a Kúria kimondta, hogy választási törvényt sértettek a szombathelyi önkormányzati cégek.

„Megszületett a jogerős döntés Nemény András és az Éljen Szombathely (ÉSZ) botrányos plakátjai ügyében. A Kúria kimondta: választási törvényt sértett az az eljárás, hogy az önkormányzati cégek az ÉSZ kampányát segítették azzal, hogy közpénzből sokszorozták annak arculati elemeit” – olvasható a Fidesz szombathelyi szervezetének közleményében.

A kormánypárt szerint Nemény András „közpénzből kampányolt azért, hogy jogtalanság árán is bebetonozza a hatalmát. Nemény András meglopta a szombathelyieket, ezért méltatlanná vált a polgármesteri tisztségre, felszólítjuk, hogy haladéktalanul mondjon le, és lépjen vissza a kampánytól”.

A Fidesz arra is felszólította a polgármestert, hogy „a Kúria döntésének megfelelően azonnal távolíttassa el a jogszerűtlenül kihelyezett hirdetéseket és plakáterdőt! Nemény Andrásnak el kell számolnia a közpénzekkel, ezért várjuk az Állami Számvevőszék vizsgálatát. A büntetőjogi felelősség megállapítása egy újabb eljárás keretében kerül megállapításra”.