Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc is támogatta Tompos Kátya kezelését

2024.05.31. 18:03
Borzasztóan fájó tudni, hogy már késő volt, ezúton is őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak – nyilatkozta Várkonyi Andrea azzal kapcsolatban, hogy Mészáros Lőrinc 20 millió forintot adott Tompos Kátya gyógykezelésére. A hírről, színházi forrásokból a Blikk számolt be először.

„Nem szerettük volna nagy dobra verni, hogy közreműködtünk, de az tény, hogy nagy szeretettel, annak a reményében adtuk az összeget, hogy Kátya felépül. Borzasztóan fájó tudni, hogy már késő volt, ezúton is őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak” – mondta Várkonyi Andrea a Blikknek,

aki BÁR személyesen nem ismerte a színésznőt, mégis rögtön úgy döntött, segítenek.

Egy hét múlva döntik el, hogy mi legyen az összegyűlt adományok sorsa, azonban az biztos, Várkonyi Andreáék nem kérik vissza a pénzt.

Az összeget semmiképpen nem kérjük vissza, ez fel sem merült. Mi ezt a pénzt a Fábián Juli Alapítványnak utaltuk el, azt szeretnénk a férjemmel együtt, ha az alapítvány eljuttatná az összeget olyanoknak, akiknek szükségük van rá

– mondta Várkonyi Andrea.

Meghalt Tompos Kátya

Életének 42. évében meghalt Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművész. A hírt Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója közölte az Indexszel. „Kiváló színésznő volt, a közönség nagyon szerette, a Centrál Színház a saját halottjának tekinti” – mondta Puskás Tamás direktor megrendülten. Ahogy arról beszámoltunk, Tompos Kátya halálhíre után a Facebookot megszámlálhatatlanul sok megrendült poszt árasztotta el.

Hrutka Róbert ezt írta Tompos Kátya halálára: „Csak állok elveszve, mint egy kihalt megállóban, és te észrevétlen felszálltál arra a bizonyos holdjáratra. Soha nem volt ilyen hangos a csend. Köszönöm, hogy a barátod lehettem!”

Juhász Anna így búcsúzott a színművésztől. „Édes, drága, csillogó Kátya! Szavak nincsenek. De mégis: Veled a világ egy szebb hely volt. A hangod. A szépséged, tehetséged, erőd, finomságod, humorod. Aki Te voltál, Te vagy. Köszönöm, hogy januárban még együtt voltunk.”

Nyugodj békében, Kátya

A Nemzeti Színház, a Budapesti Operettszínház, a Madách Színház és az egri Gárdonyi Géza Színház megdöbbenéssel olvasta a hírt, míg a Müpa így emlékezik: „sok csodálatos pillanatot köszönhettünk neki, ragyogott a Müpa színpadán, csodálatos hangjával a szívünkig hatott. Emlékét örökké megőrizzük. Nyugodj békében, Kátya!”

A József Attila Színház társulata fájó szívvel búcsúzik egykori tagjától, Tompos Kátyától. Mint írják, „Kátya a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után csatlakozott színházunkhoz, 2005 és 2007 között láthatta a közönség a József Attila Színház színpadán. Hosszú ideje kitartóan küzdött betegségével, amiben a művészvilág is rendkívüli összefogással próbálta segíteni. Emlékét szeretettel őrizzük!”

Rónai Egon azt írta, hogy a csónak elindult a végtelenbe. „De nem volt magányos. Százezrek támogatása, szeretete kísérte az utolsó hetekben. Jó utat, Kátya!”