2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Az Andrássy út biciklisávján parkolhattak a békemenetes buszok, nagy a felháborodás

2024.06.01. 19:10
Ma tartották Budapesten a Békemenetet, így vidéki fideszesek ezrei utaztak fel buszokkal azért, hogy együtt vonuljanak a Lánchídtól a Margitszigetre, és meghallgassák Orbán Viktor beszédét. Ennek azonban nem örült mindenki, és biztosan közéjük tartoznak a biciklisek is, ugyanis a felvonulók buszai állítólag az Andrássy út kerékpársávjában is parkoltak.

Több felhasználó is felháborodásának adott hangot, miután a Parkolj bunkón Bp nevű oldal egy képet tett közzé arról, hogyan parkolnak a „békemenetes buszok” az Andrássy úton.

Mint ismert, ma tartották Budapesten a kormánypárt szokásos felvonulását, az ellenzéki körökben néha csak fideszes pride-ként csúfolt Békemenetetet. Bár Magyar Péter ellenzéki politikus szerint ez volt minden idők legkisebb érdeklődését kiváltó menete, így is több tízezren vettek részt rajta, s a Lánchídtól a Margitszigetig minden piros-fehér-zöldbe és narancssárgába borult.

A résztvevők többsége a korábbi évekhez hasonlóan vidéki szimpatizánsokból állt, akiket hagyományosan busszal szállítanak Budapestre, hogy meghallgassák Orbán Viktor miniszterelnök beszédjét, melyet a szervezők és a résztvevők egyaránt az esemény csúcspontjaként tartanak számon.

Figyelembe véve a tömegrendezvény résztvevőinek magas számát, buszok százaival – ha nem ezreivel – szállíthatták az érdeklődőket. Ennyi busznak a parkoltatását nem lehet egyszerű megoldani, amit a közzétett kép is jól bizonyít. A buszok hosszú sora az Andrássy út biciklisávján parkolt, jócskán belelógva az autósávba is, akadályozva ezzel a forgalmat. 

Az Andrássy út a legjobb parkoló a békemenetes buszoknak, hisz alig van rajta forgalom... senkit nem zavarnak

– fűzték hozzá gúnyosan a képhez. Nem sokkal később megérkeztek a poszt alá a felháborodott kommentelők is, akik nem hagyták szó nélkül a látottakat.

Nekik sem lehet ott parkolni, rendőrt kell hívni, és elszállíttatni a tilosban parkolókat

– osztotta meg véleményét egyikőjük. „Fénykép lementve, arra az esetre, ha egyszer nekem kellene ott megállnom...” – fűzte hozzá egy másik kommentelő. 

Azt, hogy a rendőrség hogyan kezelte a fenti fotókon látható helyzetet – ha egyáltalán kezelte –, nem tudni, ahogy azt sem, hogy az elmúlt időszakban megsokszorozódott budapesti biciklisek végül a járdára felhajtva vagy az autósávban haladva kerülték-e ki az akadályt. Az Andrássy út mellett egyébiránt a rakparton is sok békemenetes busz parkolt, erről szintén a közösségi médiában osztottak meg fotókat.

A Békemenetről az Index is élőben jelentkezett, miközben szakértőkkel elemeztük Orbán Viktor beszédét. Ne hagyják ki ezt sem!