2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Lázár János: Magyar Péter ezzel Magyarországnak árt

2024.06.04. 12:24
Szerintem Magyarországnak árt, amit Magyar Péter csinál. Mert az ellenségeink külföldről pezsgőt bontanak arra, hogyha valaki megpróbálja jelen pillanatban gyengíteni az országot – mondta egy interjúban az építési és közlekedési miniszter. Lázár János szerint nem történt rendkívüli stratégiaváltás a kampányban a kormányoldalon.

Lázár János építési és közlekedési miniszter interjút adott a 24.hu-nak.

  • Arra a kérdésre, hogy éppen pont a választási hajrában Rogán Antal miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter miért járt Londonban, Lázár János kiemelte, „a miniszterelnöktől elkéredzkedett, és (Orbán Viktor) elengedte egy napra”. Szerinte nagyon helyes, hogy a miniszterelnök elengedte: 365 napot szokott dolgozni egy évben.
  • Lázár János nem értékelte, hogy Rogán Antal a sajtóhírek szerint 3,5 millió forintos szobában szállt meg. „Rogán miniszter úr – mint ahogy mindannyiunk – vagyonnyilatkozata, sőt az adóbevallása is nyilvános.” Szerinte Rogán Antalnak minden fedezete rendelkezésre állt ahhoz, hogy elutazzon Londonba.
  • „Az pedig, hogy valaki elmegy valahova pihenni, a feleségével sétálni akar, és koslatnak utána, szerintem méltatlan az újságírókhoz” – összegezte.
  • Lázár János szerint Rogán Antal sokat és jól dolgozik, szerinte hagyni kell neki magánéletet.
  • A lap szerint Orbán Viktor arról beszél mostanában, nem célja a kormánynak a bizonytalanokat megszólítani. Lázár János erre azt válaszolta, nem hiszi, hogy ennek köze van Magyar Péterhez. Szerinte az az első minden pártnál, hogy a törzsszavazóit mozgósítja. „Nem éreztem rendkívüli stratégiaváltást.”
  • Abban sem lát rendkívülit, hogy a Fideszt követően valaki önálló politikát kezd.
  • Azonban szerinte nyilvánvaló, hogy lehetnek olyan észrevételei azoknak, „akik közülünk vagy a mi sorainkból kiállnak”, amik a szempontjukból megfontolandóak. Nem törne pálcát afelett, akinek 14 év kormányzás után problémája van a Fidesszel, de „aki most gyengíti a kormányt, az árt Magyarországnak”.
  • „Szerintem Magyarországnak árt, amit Magyar Péter csinál. Mert az ellenségeink külföldről pezsgőt bontanak arra, hogyha valaki megpróbálja jelen pillanatban gyengíteni az országot” – mondta.