2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Svájc 0
Németország 0
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Skócia 0
Magyarország 0

Informatikai probléma miatt állnak a határátkelők és a repülőtér is

2024.06.07. 13:09
Országos szintű informatikai problémát jelentett a rendőrség különböző határátkelő helyeken és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is. A hiba elhárításán már dolgoznak a szakemberek, de addig is megnövekedett várakozási időre figyelmeztetnek, illetve egyszerűsített határátkeléssel igyekeznek csökkenteni a várakozási időt. A választás napján több határátkelő meghosszabbított nyitvatartással üzemel.

Országos informatikai probléma lépett fel több közúti határátkelőhelyen és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, megnövekedett várakozási idővel kell számolniuk az utazóknak – figyelmeztetett honlapján a rendőrség pénteken.

A külföldre utazóknak azt ajánlják, hogy indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével.

A problémára reagálva könnyített határellenőrzést vezettek be a várakozási idő csökkentése érdekében. A rendőrök mindent megtesznek annak érdekében, hogy a 2024. június 7-én 11:55-kor jelentkező informatikai rendszerprobléma ellenére a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkenjen.

A hiba kijavításáig – amelyen a szakemberek folyamatosan dolgoznak – könnyített határellenőrzést vezettek be, azonban az utasoknak lassabb áthaladásra kell számítaniuk.

Választási nyitvatartás

Meghosszabbított nyitvatartással üzemelnek 2024. június 9-én az Ásotthalom, Tiszasziget, Kübekháza és Csanádpalota közúti határátkelőhelyek.

Az európai parlamenti és önkormányzati választások idején, 2024. június 9-én 6 órától 19 óráig fogadják az utasokat az Ásotthalom, Tiszasziget, Kübekháza, valamint a Csanádpalota közúti határátkelőhelyek.

A határátléptetés gyorsítása érdekében 2024. június 9-én 6 órától 19 óráig ideiglenesen megnyílik a Beba Veche határátkelőhely is.