2024. június 26. 18:00 ÉLŐ
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00 ÉLŐ
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

A NATO-főtitkárral való tárgyalás után ismét összeült a kormány

2024.06.12. 12:17
A szokásos szerdai napon tartja heti ülését a kormány a Karmelita kolostorban. Erről Nagy István agrárminiszter posztolt a közösségi médiában. Az ülésen minden bizonnyal köszöntik legújabb tagjukat is.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel még a Magyarországra érkező Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tárgyalt – elsősorban az orosz–ukrán háborúról volt szó, de megvitatták a júliusban megrendezendő NATO-csúcstalálkozó napirendjét is. A felek később egy sajtótájékoztatót tartottak, amiről az Indexen is beszámoltunk. 

„Megállapodtunk a NATO-főtitkárral. Magyarország területén kívüli katonai akcióban nem kell részt vennünk. Sem embert, sem fegyvert, sem pénzt nem küldünk a háborúba!” – ezt írta a miniszterelnök a közösségi oldalán a találkozó után. 

Nem sokkal később Nagy István agrárminiszter már arról adott hírt, hogy kezdődik a kormányülés. „Ha szerda, akkor kormányülés” – fogalmazott szűkszavúan. 

Hankó Balázs új kulturális és innovációs miniszternek ez lesz az első kormányülése, miután Csák János lemondott tisztségéről. 

Legutóbb két hete ült össze a kormány, az ezt követő – június 9-i választások előtti utolsó –Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tartotta. A tájékoztatón elhangzott, hogy Magyarország súlyos büntetést kaphat az Európai Unió Bíróságától, a döntés már megszületett, de a kihirdetéssel megvárják a június 9-i választásokat.