2024. június 22. 15:00
Georgia
Csehország
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia

Az újonnan megválasztott győri polgármester szerint ideje szabadságra mennie Dézsi Csaba Andrásnak

2024.06.14. 12:16
Pintér Bence leendő győri polgármester és Borkai Zsolt szexbotrányba belebukott egykori fideszes városvezető is interjút adott a hvg360-nak. A két politikus többek között a június 9-i választáson kialakult szoros eredményről és a kormánypárti Dézsi Csaba András vereségéről is beszélt.

Ahogy az Index beszámolt róla, pénteken elfogadta a szavazatok újraszámlálását a győri területi választási bizottság, miután Dézsi Csaba András, Győr polgármestere fellebbezett a június 9-i választáson kialakult szoros eredmény miatt. Pintér Bence, a TVSZ, az LMP – Zöldek és a Momentum színeiben induló jelölt mindössze 440 szavazattal győzte le a kormánypárti Dézsi Csaba Andrást.

Pintér Bence és Borkai Zsolt, Győr egykori városvezetője is elmondta, hogy mit gondolt a jelenlegi választási eredményekről. A két politikus a hvg360-nak adott, pénteken megjelent interjúban fejtette ki a véleményét:

  • Pintér Bencét meglepte, hogy ilyen szoros lett a választási eredmény. Dézsi Csaba Andrásnak azt üzente, hogy van még 59 szabadnapja, ami nagyjából lefedi az októberig tartó időszakot. A politikus szerint eljött az idő, hogy a fideszes jelölt kivegye a szabadnapjait. 
  • Meghatározó lehetett Magyar Péter győri országjárása, ahol a Tisza Párt alelnöke Dézsi Csaba Andrásról és Borkai Zsoltról is negatív felhanggal beszélt, míg Pintér Bencéről nem.
  • Az ellenzéki jelölt sikerként tekintene rá, ha polgármesterként véglegesen beszüntetné a luxusautók bérlését. Szerinte „nem kell minden alpolgármesternek Audi A6-os a feneke alá”. Megjegyezte, hogy Győrt nem hódította meg az ellenzék, csupán leváltották a polgármestert.
  • Borkai Zsolt szerint a választáson elért harmadik helyezése azt mutatja, hogy a 13 évnyi győri városvezetése nem veszett kárba.
  • Orbán Viktor egy interjúban Győr ellenzéki győzelmével kapcsolatban a Fideszre nehezedő Borkai-ügyet hozta fel. A korábbi polgármester szerint a kormányfő arra gondolhatott, hogy nem rendezték a Fidesz és a közte lévő megállapodást. 
  • Borkai Zsolt szerint nem járult hozzá Dézsi Csaba vereségéhez azzal, hogy elindult a választáson. Úgy látja, hogy Győr polgármestere saját maga miatt veszítette el a várost, mivel már évekkel ezelőtt látszódott, hogy rossz irányba tart.