2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Karsai Dániel különös leckével vágott vissza a távozó megafonosnak

2024.06.16. 16:42
Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan ALS-ben szenvedő alkotmányjogász közösségi oldalán fejtette ki véleményét arról a kijelentésről, hogy egyedül Istennek van joga rendelkezni az életről. Úgy látja, hogy az Isten adta szabad akarat korlátozhatatlan, ha azzal másnak nem ártunk. Bejegyzésében reagált Szakács Istvánnak, a Megafon győri influenszerének „ajánlatára” is, miszerint „a Karsai Dániel kapja be”. Az alkotmányjogász megkülönböztetett jót és rosszat, azonban az orális szexet a közös halmazba tette, az ugyanis szerinte mindenképpen jó.

Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan ALS-ben szenvedő alkotmányjogász vasárnap Facebook-bejegyzésben reagált a napokban több helyről elhangzott véleményre, miszerint életről csak Isten dönthet.

Az alkotmányjogász egyben meglehetősen burkoltan és szofisztikáltan reagált Szakács Istvánnak, a Megafon győri influenszerének „ajánlatára”.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, szombaton Szakács István, a Megafon győri influenszere bejelentette, hogy távozik a közéletből, miután felháborodást váltott ki a TikTok-élőzés közben tett megjegyzése. Az influenszer videóban reagált arra, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök elutasította Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász kérelmét.

„A Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a Jóistennek van joga rendelkezni. Karsai Dániel annyira, annyira izél, tehát hogyha olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, azt viszontlátásra” – fogalmazott akkor a megafonos influenszer.

Az elmúlt napokban több helyről elhangzott, hogy az életről csak Isten dönthet. Ebben a kontextusban kissé meglepő módon az orális szex is felmerült. Most erről szeretném kifejteni az álláspontomat. Nem az orális szexről, arról elég annyit tudni, hogy ha jó, akkor nagyon jó, ha nem jó, akkor is jó. Adni és kapni is

– kezdte bejegyzését Karsai Dániel.

„Én vallásos vagyok. Hiszek abban, hogy egy felsőbb entitás teremtett minket. Ugyanakkor a teremtés nem lenne teljes a szabad akarat nélkül. Ha nem tudunk elkövetni jót és rosszat egyaránt, nem lenne értelme a létezésnek” – fogalmazott az alkotmányjogász.

Tegyük fel, hogy az élet végi döntés meghozatala »rossz«. E világi, azaz jogi eszközökkel megtiltani akkor sem lehet. Az Isten által adott szabad akaratot nem lehet korlátozni

– jelentette ki, hozzátéve, hogy ez természetesen nem jelenti azt, hogy engedélyezzük a gyilkosságot, gyerekek abuzálását vagy a korrupciót.

A mások sérelmére elkövetett »rosszat« nem szabad hagyni. Sok esetben jogi eszközökkel is fel kell ellene lépni. De ha más nem sérül, mint az élet végi döntések meghozatala esetében, úgy a szabad akarat nem akadályozható. Ez Isten és ember ellen való vétek lenne. És súlyos emberi jogi sérelem. Az elmúlás ugyanis az élet része. Tehát az elmúlás: létkérdés

– írta Karsai Dániel. Szerinte az Alaptörvény egyik legszebb mondata kimondja, hogy a létezés alapja az emberi méltóság, aminek az önrendelkezési jog integráns része. Az pedig kiterjed „az elmúlás idejének és módjának megválasztására is”. Bejegyzésének zárásaként összefoglalta, hogy meglátása szerint „Isten és az emberi jog is azt mondja: szabadságot mindenkinek!”.

Távozik a közéletből a nyugtatót ajánló megafonos

„Elismerem, hatalmas butaság volt, amit mondtam, sosem szabadott volna, és bárcsak vissza tudnám csinálni, de sajnos ezt már nem tehetem” – írta Szakács István, a Megafon győri influenszere szombati Facebook-bejegyzésében.

Szombaton a közösségi oldalán a Megafon győri influenszere kijelentette, hogy őszintén sajnálja a történteket. „Nem is értem, hogy jött ki ilyen belőlem” – tette hozzá.

Az intenzív TikTok-élőzés rosszat hozott ki belőlem, nem jó a mentális egészségemre. Ezért most egy jó darabig (talán örökre) visszavonulok a közéleti kommentártól!

– fogalmazott Szakács István.

„Még egyszer bocsánatot szeretnék kérni Karsai Dánieltől, családjától és minden olyan embertől, akiben minősíthetetlen kijelentésem megbotránkozást keltett!” – tette hozzá az influenszer, aki egyike volt azoknak, akik részt vettek a Megafon képzésein, és a civil életéből kilépve készített videókat a kormány üzeneteinek közvetítésére.