2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Fokozott ellenőrzést tart az utakon a rendőrség a következő napokban

2024.06.17. 07:38
A Magyar Rendőrség június 17. és 23. között az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján országos akciót tart. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyeket szűrik ki.

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

A rendőrség a vasárnapig tartó akciót az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján végzi – tették hozzá.

Mint megírtuk, zajlik a KRESZ gyűjtőnéven ismert közlekedési szabályrendszer átalakítása, konkrétumok egyelőre nincsenek. Az Index szakértőkkel járta körül a témát, akik egyöntetűen leszögezték, túlszabályozás nélküli, betartható, oktatható elemeket tartalmazó KRESZ-re van szükség, az erőfitogtatók ellen azonban a szigorú szabályok sem védenek, a betartáshoz ugyanakkor minden adott, mindez csak morál kérdése.

Ahogy  az Index arról beszámolt , több munkacsoport is dolgozik a KRESZ módosításán – jelenleg az alapelvek meghatározása zajlik. 2025. március 31-ig kell egy olyan anyagot letenniük a kormány asztalára, amit a kabinet benyújthat az Országgyűlés elé. Konkrétumokról egyelőre nem esett szó, azokat a jelzett időpontig kommunikálják. A kabinet 5-6 területen eszközöl egyenként 30-féle jogszabály-módosítást.