2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Megállt a szíve egy 16 éves fiúnak a dunaújvárosi strandon, újra kellett éleszteni

2024.06.17. 08:02
A medencében tartózkodott, amikor rosszul lett egy fiatal a dunaújvárosi strandon, a mentősök végül stabil állapotban vitték kórházba. Egy idős nő a medence partján esett össze, ekkor kiürítették a fürdőt. A nő életveszélyes állapotban került a sürgősségi osztályra.

Ketten is rosszul lettek a dunaújvárosi Aquantis élményfürdőben, egy 16 éves fiúnak a csúszdás medencében lett rosszul, majd később megállt a szíve – derül ki a Tények riportjából.

A strand dolgozói egyből megkezdték az újraélesztést, majd később stabil állapotban adták át a kiérkező mentősöknek. Néhány órával később egy 70 év körüli idős asszony lett rosszul a medence mellett, a járdán esett össze. Ekkor a strand munkatársai kiürítették a fürdőt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, a fiú eszméleténél volt, amikor a mentősök kiérkeztek a helyszínre, majd oxigénadást követően szállították sürgősségi osztályra.

Az idős nő esetében szintén újraélesztésre volt szükség. Az ellátást követően a vérkeringése visszatért, azonban így életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Az elmúlt időszakban volt már egy hasonló eset, amikor egy komáromi osztálykiránduláson egy 13 éves fiú lett rosszul. A fiút mentőhelikopterrel szállították kórházba, miután osztálytársaival azon versenyeztek, ki tud tovább a víz alatt maradni. Bár sokáig úgy tűnt, sikerült megmenteni az életveszélyes állapotból, a szervezete végül feladta a harcot, és a kórházban meghalt.