2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Letartóztatták Zimány Linda zaklatóját, és elmegyógyintézetbe küldték

2024.06.17. 19:36
Németországban fogták el azt a férfit, aki többek között Zimány Lindának és több rendvédelmi szervezetnek is fenyegető üzeneteket küldött korábban. Az illetőt letartóztatták, a kényszerintézkedés helyéül pedig az elmegyógyintézetet jelölték ki.

Mint megírtuk, május végén Zimány Linda zaklatója ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A Reddit nevű közösségi oldalon ugyanis név és arc nélküli profilokról, durvábbnál durvább kommentekkel tipornak földbe ismert embereket, amely ellen az ügyvédjelölt is felvette a harcot.

A 24.hu információi szerint letartóztatták azt a 43 éves férfit, aki rendszeresen zaklatta és életveszélyesen megfenyegette Zimány Lindát. Mint írták, az illető több magyar rendvédelmi szervnek is e-mailt küldött, amiben az állt, hogy embereket fog gyilkolni, ha nem telepítik külföldre a családját.

Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a lap megkeresésére közölte, hogy a bíróság szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a bűncselekménnyel gyanúsított férfi egy hónapos letartóztatását, és

a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

A végzés véglegesnek tekinthető. Miután Németországban elkapták a zaklatót, Zimány Linda a lappal közölte, hogy nagyon örül ennek, mert nagyon ijesztőek és félelmetesek voltak a férfi üzenetei. Hozzátette, „soha nem lehet tudni, hogy kinek mi játszódik le a fejében, és hogy valóban beváltja-e a fenyegetéseit”.

Az esetről egyébként az Indexen is írtunk néhány napja, de akkor még nem lehetett tudni, hogy a cikkben említett „fotómodell” maga Zimány Linda. A férfit a NEBEK és a Készenléti Rendőrség munkatársai június 12-én repülővel hozták Magyarországra, ahol átadták a fővárosi rendőröknek. A gyanúsítottat a BRFK Bűnügyi Főosztály nyomozói terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntett és zaklatás vétség miatt hallgatták ki.