2024. június 26. 18:00
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

A hatos villamos ütközőjén tujázott egy férfi a Jászai Mari tér közelében

2024.06.18. 11:56
A hatos villamos ütközőjén utazott egy férfi Budapesten, a Jászai Mari tér közelében. Az akciójáról felvétel készült, ami bejárta a közösségi médiát. Szakember szerint ilyenkor azonnal szólni kell a villamos vezetőjének, ők ugyanis nem látják az ütközőt, a holtterükben van. Ha elfogják az illegális tujázót, akár 200 ezer forintra is büntethetik.

A hatos villamos ütközőjén tujázott, azaz guggolva utazott egy férfi Budapesten – írja a Tények, amely egy videót is közölt erről (a felvételt több közösségi oldalra is feltöltötték). 

A villamos a Jászai Mari tér környékén járt, amikor felvétel készült a szerelvény végén utazóról. A videó vírusszerűen terjedt, több közösségi oldalra is felkerült.

A Combino villamosnál az egy szervizajtó, ami nagyon könnyen kinyílhat, és ha kinyílik, akkor biztos, hogy le fog esni az illető

– fogalmazott Nagy Ferenc, a Villamos Független Szakszervezet képviselője, hozzátéve azt a kérést, „hogyha ezt észlelik, akkor a járművezetőnek mindenféleképpen szóljanak, mert ő ebből nem észlel semmit”. Az utasok akár a vészjelző csengőkkel is jelezhetik a sofőröknek, ha ilyet tapasztalnak. 

Amennyiben a férfit elkapták volna, akkor közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt indítottak volna eljárást ellene, amiért akár 200 ezer forintos pénzbüntetés is kiszabható.

Nem egyedi esetről van szó

Ahogyan arról az Index is beszámolt, 2018-ban három tinilányról is felvétel készült, ahogy a 4-es, 6-os villamos hátuljára kapaszkodva, tulajdonképpen az ütközőn térdelve utaztak.

A jelenség nem ismeretlen, a múlt században sokat utaztak a villamosok hátsó ütközőin, azaz tujáztak a pestiek. Ma már a nagyobb sebesség és a kisebb kapaszkodási lehetőség miatt veszélyesebb. Hasonló videók évről évre megjelennek az interneten, tavaly például a miskolci villamoson kockáztatta az életét egy fiatal, aki szintén a villamos ütközőjébe kapaszkodva utazott.