Belefulladt egy ötéves kisfiú a kőbányai strand nagymedencéjébe

2024.06.23. 07:20
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a rendőrség egy ötéves kisfiú halálának ügyében, aki egyedül, felügyelet és úszógumi nélkül ment bele egy kőbányai strand nagymedencéjébe és ott megfulladt. Ugyan az úszómester még újra tudta éleszteni a kimentett gyereket, de a kórházban a szervezete feladta a küzdelmet. SZemtanúk szerint a szülők azt sem tudták, merre kószál a gyermek, egyáltalán nem figyeltek rá.

Egy ötéves kisfiú meghalt a kórházban, miután egy X. kerületi strandon elmerült a mélyvízben, s noha az úszómester kihúzta a medence aljáról és újraélesztette, a szervezete a kórházban feladta a harcot. A szemtanúk szerint a gyerek anyja felügyelet és úszógumi nélkül hagyta kószálni a kicsit a strandon és egyáltalán nem figyelte, hogy éppen melyik medencébe megy bele a fiú – számolt be a Tények. 

Az anyukája ott volt a homokozó résznél, a kisgyerek meg egyedül mászkált a strand területén

– mondta egy szemtanú, aki hozzátette, hogy ő is egyből segíteni indult, amikor az unokái szóltak neki, hogy valami nincs rendben. Azóta is nehezen emlékszik vissza a történtekre, hiszen a kisfiúnak „eléggé föl volt fújódva a hasa és elég sokáig küzdöttek az életéért”. Állítólag az anyukáját sokáig és sokan keresték, de nem találták.

Amikor végre előkerült, akkor odament megnézni a gyereket, majd nekiállt hangosan sírni és sikítani

– tette hozzá. 

A rendőrség elmondta, hogy már aznap büntetőeljárást indítottak, hogy a kisfiút kihúzták a medencéből, és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésként vizsgálták az ügyet. A fiú halálát követően ezt gondatlanságból elkövetett emberölésre módosították.

A kőbányai strand sem közleményt nem adott ki az esetről, sem nyilatkozni nem kívántak a csatorna megkeresésére. Borbély Zoltán jogász szerint a rendőrség most a szülők felelősségét vizsgálja majd.

A bírói gyakorlat a gondatlanságból elkövetett emberölésnél általában a felfüggesztett szabadságvesztést szokta alkalmazni

– mondta, hozzátéve, hogy a végrehajtandó szabadságvesztés aránya mindössze 1-2 százalék csak az egész országban a hasonló eseteknél. Erre maximum büntetett előéletű személyeknél vagy nagyon nagyfokú gondatlanságnál számíthat az elkövető.