Tragédiához vezetett a kábítószerezés

2024.06.24. 09:19
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt 4 személlyel szemben, akik Budapesten hoztak forgalomba drogot, egyikük nagy tételben árulta azt. Az általuk közvetített és más kábítószerektől egy fogyasztó önkívületi állapotban kioltotta az életét.

A vádirat lényege szerint egy 48 éves férfi 2020–2021-ben különböző kábítószereket árult Budapesten, így marihuánát, MDMA-tartalmú, úgynevezett ecstasy tablettákat, mefedront, amfetamint és LSD-t. A drogokat jellemzően egy III. kerületi pincében, illetve a XII. kerületi lakásában adta át. 

2021. november 26-án egy társaság tagjai elhatározták, hogy egy VIII. kerületi lakásban szórakozni fognak és eközben kábítószereket is fogyasztanak majd. Egyikük megkereste ismerősét, aki több lépcsőben a 48 éves férfitól szerzett be LSD-t és extasyt. Az ügy további vádlottjai – egy nő és további két férfi – azok a személyek, akik részt vettek a forgalomba hozatalban.

A Józsefvárosban szórakozó társaság az este folyamán nemcsak az így beszerzett LSD-t, de más forrásból vett marihuánát is fogyasztott. A kora reggeli órákban az egyik férfi a kábítószerek hatására önkívületi állapotba került, megsebesítette magát és a sérülés következtében, pár nappal később, a kórházban elhunyt.

A kábítószer-bűnözés elleni rendőrök elfogták a 48 éves férfit, lakásán kábítószert, több mint 5 millió forintot és a kábítószer adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le, valamint a társait is azonosították. 

A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével, a társait pedig kábítószer forgalomba hozatalával vádolja, és velük szemben fegyház, börtön és pénzbüntetés kiszabását, valamint a lefoglalt kábítószer és pénz elkobzását is indítványozza.

A kereskedő férfi korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.