2024. július 2. 18:00
Románia 0
Hollandia 3
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00 ÉLŐ
Ausztria 1
Törökország 2
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ittas nőkre vadászott Budapesten egy áltaxis, volt, akit megerőszakolt

2024.06.28. 20:34
Olyan, applikációval taxit rendelő ittas nőkre vadászott egy engedély nélkül taxizó férfi, akiket azután szexuálisan kihasználhatott. Egyik utasát, egy fiatal nőt a vád szerint megerőszakolta az autója hátsó ülésén. A pénteki tárgyaláson szembesítették is a sértettel, azonban az áltaxis mindent tagadott.

Kifejezetten ittas nőkre vadászott egy magát taxisnak kiadó férfi Budapesten, aki a vád szerint két nőt molesztált, míg egy harmadikat meg is erőszakolt. A tárgyalásról tudósító Bors azt írja, hogy a férfit elkísérte a felesége és két gyereke is, akik az ítélethirdetéskor rosszul lettek és kimentek a tárgyalóteremből.

A vádlott 2021 őszéig dolgozott taxisként – részben engedély nélkül. A férfi módszere az volt, hogy az applikáció segítségével maguknak taxit rendelő lányok mellé hajtott az autójával, azt hazudva, hogy a rendelésre érkezett, így az általában ittas állapotban, egyedül várakozó lányok gyanútlanul beszálltak az autójába. 

A magát taxisnak kiadó Z. György tárgyalásán a férfi és a rokonai is farkasszemet nézhettek az egyik sértettel, akit a pénteki tárgyalási napon a bíróság tanúként hallgatott meg. Őt Z. György az autó hátsó ülésén erőszakolta meg. A nőt 2021. augusztus 8-án hajnalban vette fel, amikor az súlyosan ittas, védekezésre képtelen állapotban volt. A férfi ezt kihasználva megerőszakolta és orális szexre kényszerítette.

Az elkövetkező hónapokban még két, hozzá utasként beszálló nőt próbált szexuálisan zaklatni, ám azok elmenekültek. 

Egy kis „franciázásért cserébe” jutalmat kapott volna a lány

A bíró előtti szembesítésen a sértett kétséget kizáróan felismerte az áltaxist, és részletesen elmesélte, hogy mit tett vele a férfi. A lány azt mondta, hogy egy szórakozóhelyről távozott, hívott egy taxit, amikor megállt mellette a vádlott. A lány hangsúlyozta, hogy ilyen esetekben nem iszik túl sokat, mert általában vezet. Mint felidézte, a mellette megálló férfi elkérte a nevét, ezt követően ő beszállt a taxiba.

Már az furcsa volt, hogy nem kellett túl messzire vinnie, mégis több mint tízezer forintot kért el tőlem. Ezután elkezdte mondani, hogy mivel én vagyok a tizedik utas, ezért jutalmat kapok, ha tudom a cég szlogenjét. Mivel én nem tudtam, felajánlotta, hogy segít nekem. Elárulja egy kis franciázásért cserébe, amivel egyértelműen az orális szexre utalt

– emlékezett a lány, hozzátéve, hogy természetesen azonnal elutasította a férfit, aki mégis fogdosni kezdte. 

„Ekkor én önvédelemből négyszer-ötször megütöttem az arcát. Kiszálltam és azonnal felírtam a rendszámát, majd be is jelentettem a társaságnál azt, ami történt. Azután a rendőrségen is” – tette hozzá a sértett. 

Rosszul lett az áltaxis felesége

Z. György az utolsó szó jogán is tagadta a szexuális erőszakot, mindössze annyit mondott, hogy dolgozni szeretne és segíteni a családjának.

Az ítélethirdetésben a bíró a férfit elsőfokon 7 év börtönre és 7 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Míg a férfi rezzenéstelen arccal hallgatta az ítéletet és védőjével együtt fellebbezett, addig a férfi felesége sokkot kapott és az egyik lányával együtt kirohant a tárgyalóteremből.

A bíró úgy döntött, hogy Z. György otthon maradhat a másodfokú tárgyalásig. Az ügy másodfokon folytatódik, ahol majd kiderül, hogy pontosan mikor és hány évre kell börtönbe vonulnia. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport