Fakaróval gyilkoltak meg egy férfit Budafokon

2024.07.01. 13:39
Lomtalanítás miatt érkezett egy férfi Budapest XXII. kerületébe, majd dühében egy embert is meggyilkolt az utcán. Az elkövető később egy Szolnokra tartó buszon próbált elmenekülni. A 2022-es ügyben a Fővárosi Főügyészség emelt vádat.

A vádirat szerint egy vidéken élő férfi 2022 áprilisában Budapestre utazott ismerőseivel, hogy a XXII. kerületi lomtalanításon tárgyakat gyűjtsenek maguknak – írja a Fővárosi Főügyészség.

A közlemény szerint a vádlott és ismerősei Budafokon, egy füves-fás területen töltötték az éjszakát, majd másnap a lomtalanításra kikészített tárgyaknál válogattak. Az elkövető délután szóváltásba keveredett a lomok iránt érdeklődő személlyel. A nap végén a vádlott alkoholt fogyasztott, majd miután ismerősei éjfél körül elaludtak, az ittas férfi bosszúálló hangulatban indult el. Út közben egy facsemete mellől magához vett egy jókora, egy méternél is hosszabb fakarót. 

A kerületben található Bartók Béla úton összetalálkozott egy számára ismeretlen, szintén ittas állapotban lévő hajléktalan férfival. 

Az elkövető olyan súlyosan bántalmazta a fakaróval a másik férfit, hogy a helyszínen meghalt. 

Az elkövető elvette a sértett mobiltelefonját, majd visszament a táborhelyére, ahol végül elaludt.

A gyilkos egy Szolnokra tartó buszon próbált elmenekülni

A budafoki rendőrök rövid időn belül, még aznap éjjel elfogták a gyilkost, aki előbb letartóztatásba, majd egy évvel később bűnügyi felügyeletbe került. A férfi később megszökött és felszállt egy Szolnokra tartó buszra. A rendőrség végül megállította a járatot, majd elfogta az elkövetőt.

A Fővárosi Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével, kifosztás bűntettével, valamint fogolyszökés vétségével vádolja a férfit. A bíróság indítványozta a fegyházbüntetés kiszabását, valamint korábbi, 5 hónapos, felfüggesztett fogházbüntetésének végrehajtását. Kérelmezték, hogy a férfi ne legyen feltételesen szabadságra bocsátható.