Felsővezeték-szakadás miatt késnek a vonatok Herceghalom és Bicske között

2024.07.01. 06:52
Ez a hét is felsővezeték-szakadással indult a MÁV-nál. Herceghalom és Bicske között egy vágányon közlekednek a vonatok, Szakolya és Vác, valamint Pápa és Csorna között pedig egész nap pótlóbusz közlekedik.

Herceghalom és Bicske között felsővezeték-szakadás miatt a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek, ezért a reggeli, délelőtti órákban a hegyeshalmi fővonalon 15-30 perccel megnőhet a menetidő és vonatkimaradásokra is számítani kell – közölte a Mávinform hétfő reggel a Facebook-oldalán.

A Komáromból 3 óra 39 perckor Budapestre elindult S10-es vonat utasait Bicske és Bicske alsó között a katasztrófavédelem segítségével szállítják át másik vonatra.

A Mávinform arról is tájékoztatott, hogy hétfőn Pápa és Csorna között egész nap pótlóbusz közlekedik. A Vác–Balassagyarmat vonalon pedig fakidőlés okoz kellemetlenséget, ami miatt a reggeli órákban hosszabb eljutási időre kell számítani. A Vácról Balassagyarmatra tartó reggeli vonat (322219) csak Szokolyáig közlekedett. A MÁV-START pótlóbuszokat rendelt Szokolyára és Vácra is.