Schiffer András és Vona Gábor sem hagyta annyiban, keményen visszaszóltak Gyurcsány Ferencnek

Untitled-1
2024.07.02. 14:29
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke kedden közzétett videójában elárulta, hogy kiket tart felelősnek a Fidesz–KDNP 2010 óta látott kétharmados győzelmeiért. A politikus Vona Gábort és Schiffert Andrást is megnevezte, akik reagáltak a kritikára.

„Legyen világos, hogy 2014-ben kétharmada volt a Fidesznek, azért teljesen egyértelműen első helyen az LMP és akkori vezetője, Schiffer András a felelős, második helyen pedig a Jobbik és akkori vezetője, Vona Gábor” – többek között így fogalmazott kedden Gyurcsány Ferenc. A pártelnök álláspontjáról itt írtunk részletesen.

Vona Gábor: Vonuljon vissza öt évre

Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke öt pontban reagált Gyurcsány Ferenc gondolataira:

  • „Megértem, hogy nem mondott le. Sokat dolgozott a pártjáért. Megérdemli ezt az elnökséget. A DK ön nélkül tényleg nem létezik.”
  • „A DK-n kívül a másik csapat, ami ön nélkül nem létezik: a NER.”
  • „Olyan ön Orbán Viktornak, mint Orbán Viktor önnek. Garancia a politikai túlélésre.”
  • „Lenne egy javaslatom. Vonuljon vissza öt évre, ahogy 2018-ban én is tettem! Ez idő alatt végiggondolhatná, miért is szerepel mindig ön a Fidesz plakátjain. És egyszer, csak egyszer – mondjuk, 2026-ban! – hagyja, hogy ön nélkül is megpróbálja az ellenzék. Ahogy én is hagytam 2022-ben.”
  • „Aztán ha így sem sikerül, akkor folytassa! Akkor áradjon a DK! Akkor igaza van, és tényleg nem ön az akadály. De engedje meg, hogy egyszer megpróbálja az ország. Hátha mégis...”

Schiffer András: Miről beszélsz?

Schiffer András a következő mondatot emelte ki Gyurcsány Ferenc mondandójából: „Ha együtt indultak volna, megértették volna, hogy csak így, valamilyen együttműködésben lehet megverni a Fideszt, akkor nem a Fidesznek van kétharmada, hanem nekünk van jelentős többségünk. Nem azért, mert a Gyurcsány akart külön indulni. A Jobbik vezetőjét Vona Gábornak hívják, az LMP vezetőjét Schiffer Andrásnak hívják.”

Kedves Fletó! Nem lenne sportértéke felhánytorgatni, kinek a kormányzását követte az első és mindent meghatározó kétharmad, kinek a pártelnöke uszított a 2010-es kampányban a „kispártok” ellen, jóllehet, ha az LMP mellett az MDF is bent van, nincsen fideszes kétharmad, azt is hagyjuk, milyen fényes sikert aratott ez az összefogásprojekt, amit még mindig nem bírsz elengedni, legutóbb 2022 tavaszán, no meg – igaz, kicsiben – néhány hete is. Csupán egyetlen csúsztatásra szeretném felhívni becses figyelmedet : ha én 2014-ben akár csak szóba álltam Vona Gáboral vagy Novák Előddel, olyan nácizást kaptam tőled is, kedves feleségedtől is és a szóvivődtől is, hogy a fal adta a másikat. Most pedig, ha jól értem, Vonát és engem hibáztatsz azért, hogy 2014-ben nem volt összefogás az MSZP/DK, a LMP és a Jobbik között? Miről beszélsz? Szerintem fuss neki még egyszer

kérte az LMP volt elnöke.

(Borítókép: Vona Gábor és Schiffer András. Fotó: Kaszás Tamás, Németh Kata / Index)