Újabb videó jelent meg az Árpád hídi halálos balesetről

2024.07.04. 15:59
A közösségi médiába töltöttek fel egy videót, amelyen a több halálos áldozattal járó baleset közvetlen előzménye látható.

Mint korábban írtuk, szerdán késő este három autó ütközött össze az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán. A balesetben hárman meghaltak és többen megsérültek, a balesetet egy elrabolt taxival okozhatták. Az incidens következményeiről korábban szintén napvilágot látott egy felvétel.

Azóta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egy rövid sajtótájékoztatón számolt be a történtekről, ahol többek közt az is kiderült, hogy a tragédiát okozó férfit nem sokkal a baleset előtt már előállították kábítószer-fogyasztás miatt, de elengedték.

Azóta a közösségi médiába került fel egy fedélzeti kamerás videó, amelyet egy közelben haladó autós készített.

@vastagviktor95 #arpádhíd#taxi #baleset ♬ eredeti hang - Viktor Vastag910

A felvételen 00:07-től kezdve látszik az a forgalommal szemben haladó taxi, amellyel a vétkes sofőr a halálos balesetet okozta. A videóból az is látszik, hogy a sofőr a megengedettnél jóval gyorsabban haladhatott, miután rendkívül hamar maga mögött hagyta a vele azonos irányba közlekedő járműveket.

Öt másodperccel később, 00:12-nél sűrű füstöt lehet látni távolabb, addigra már megtörtént az ütközés. 

Ekkor látszik az is, hogy a baleset miatt lassítani kezdenek a hídon haladó autók, majd később a videó készítője el is halad a balesetező autók mellett. A feltorlódó kocsisor végén nem sokkal később egy mentőautó is látható, amint bekapcsolja a vészvillogóját. 

Nemrég az is kiderült, hogy a balesetek egyik áldozata Schadl György bírósági ügyének egyik tanúja lehetett.