Baleset történt az M1-esen, több mint tíz kilométeres a torlódás

2024.07.04. 10:33
Több baleset is történt csütörtök délelőtt a magyarországi utakon. Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a torlódás már a 10 kilométert is meghaladja, míg Bács-Kiskun vármegyében az 52-es főutat egy szakaszon teljesen lezárták.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Biatorbágy környékén – közölte az MTI.

Mint írják, a 22-es kilométernél csak egy sáv járható, a torlódás több mint 10 kilométeres, azonban mivel sokan próbálják elkerülni a hosszú kocsisort, az 1-es főút is telítetté vált. Az Útinform azt írta, javasolt más útvonalon közlekedni.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint kisteherautó, kisbusz és személygépkocsi ütközött a balesetben. A helyszínen vannak a mentők is.

Az MTI szerint az 52-es főúton Kecskemét és Fülöpszállás között a 27-es kilométernél, Izsák közelében is baleset történt. Itt két kamion és két személyautó ütközött össze, ezért az utat lezárták.

A katasztrófavédelem arról tájékoztatott, hogy a baleset következtében két ember a járművekbe szorult, őket a kecskeméti és a kiskőrösi hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki.

A helyszínre két mentőhelikopter érkezett. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság később azt közölte, hogy a balesetben többen is megsérültek, egy ember a helyszínen meghalt.

Az Útinform tájékoztatása szerint a forgalmat a rendőrség visszafordítja Izsák, illetve Szabadszállás felé.

Szombathely délnyugati határánál, a 89-es főúton egy személyautó borult fel. A 7-es km-nél az utat teljes szélességében lezárták – írja az Útinform