Balog Zoltán: Gusztustalan a Novák Katalinra való célozgatás

2024.07.04. 17:45
Egy ceglédi gondozóotthon átadásán állt meg néhány kérdésre Balog Zoltán református püspök, korábbi miniszter, aki azóta nem nagyon szólalt meg, hogy június közepén nagyinterjút adott a 777-nek. Most a kegyelmi ügyre és a néhány hete megjelent, Novák Katalinnal közös utazásait firtató cikkre is reagált.

Nem tudott Orbán Viktor miniszterelnök arról, hogy Balog Zoltán kijárta K. Endre kegyelmét Novák Katalin köztársasági elnöknél – ezt maga a református püspök árulta el egy csütörtökön megjelent videóban.

A Gulyáságyú Média riportere Cegléden, egy református gondozóotthon átadásán kapta el a korábbi minisztert, hogy a kegyelmi ügyről kérdezze. Balog Zoltán június közepén adott nagyinterjút a 777-nek, amelyben elismerte, hogy hibázott a kegyelmi ügyben. 

A mostani videóban mindössze néhány kérdésre volt hajlandó válaszolni, mivel elmondása szerint korábban már mindent elmondott az ügyben. A videóban felmerült egy másik, szintén Baloghoz köthető ügy is. Még júniusban jelent meg egy cikk a Válasz Online felületén, amelyben Novák Katalinnal – még államfősége előtti – közös utazásait firtatták.

A cikkben felhozták, hogy Balog miniszterként többször is kettesben utazott el Novák Katalinnal, akkori államtitkárával.

Balog Zoltán erre úgy reagált csütörtökön, hogy a cikk téves, összekevert statisztikákkal van tele, ezt pedig meg is írta a lapnak, ám állítása szerint nem közölték le a pontosításait. Hozzátette: minden kabinetfőnökével volt kettesben történt utazása, egyházi vonatkozásban is volt ilyen úton. Arra a kérdésre, hogy akkor amit sejtet a cikk, Balog úgy válaszolt, hogy „az gusztustalan”.