Egy nő azt állítja, hogy Magyar Péter megpróbálta szexre kényszeríteni, a politikus reagált a vádakra

2024.07.10. 16:54 Módosítva: 2024.07.10. 18:28

A fiatal nő szerdán, egy Facebook-posztban állt elő a történetével, amelyben azt írta: „Mivel hajnalban beindult a tisztelet, szabadság és szeretet gépezet[e], és kaptam pár minősíthetetlen, rágalmazó és fenyegető Messenger-üzenetet, így azt gondolom, tisztázni kell pár dolgot.” 

„Szeptember vége felé ismerkedtem meg ezzel az emberrel, október 13-án találkoztunk. Én arra gondoltam, hogy összefutunk egy kávéra, és meglátjuk, mi lesz, ő úgy gondolta 2 és fél hét folyamatos beszélgetés után, hogy szeretne egy egész hétvégét itt tölteni és velem lenni, természetesen minden elvárás és kötöttség nélkül. Én ebbe belementem, mert 2 és fél hét alatt egy folyamatos kommunikáció mellett az a téves érzése lehet az embernek, hogy megismerte a másikat. Nyilvánvalóan tévedtem”

– írta Magyar Péterre utalva Ádám Laura, majd hozzátette:

Ha pontos akarok lenni, másfél napot töltöttünk együtt, ezalatt a másfél nap alatt megtapasztalhattam azokat a dolgokat, amiket jelenleg az egész országgal csinál, megtapasztalhattam egy nagyon kicsi szeletét annak, amit a volt felesége sok-sok éven át tapasztalhatott. 

„Kezdődik a versekkel, a szép szavakkal, vallomásokkal, majd pedig jön a hullámvasút: megalázás-bocsánatkérés-magyarázkodás, aztán ugyanez újra, újra és újra. Azt hiszem, ismerős lehet ez a minta, még a rajongóknak is. Nincs semmi gond azzal (de, igazából van), hogy mindent elhisztek neki, pontosan ugyanez voltam én is, nem vettem észre, nem figyeltem arra, hogy legbelül egyre hangosabban szól a vészcsengő, valószínűleg ezért nem tettem végül semmit, mert várni akartam, és bízni akartam benne”

– írta Ádám Laura, aki szerint „pokoli” volt a randevúja Magyar Péterrel, és sok időbe telt, mire túltette magát rajta. 

2 hónappal később volt az, amikor azt mondtam, oké, visszahúztam magam a 0-ra, majd idővel pedig el is felejtem. Februárig tartott. Onnantól kezdve minden egyes nap láthatom az ámokfutását, az egyre meredekebb hazugságait, és hogy ezek termékeny talajra találnak. Lélekölő. Abszolút

– írta, hozzátéve: „Nem tudom, hogy mit engednek még meg neki, mit néznek még el neki, minek kell még történnie, ha már nem elég, hogy napról napra hazudik, uszít, fenyeget, bántalmaz, régi barátokat, a komplett médiát, vagy bárkit, aki nem azt teszi, amit ő mond, vagy nem úgy, ahogy ő gondolja. De elég, ha egyszerűen csak azt mondja valaki neki, hogy »NEM!«, ugye...”

Nos, én megfogadtam a tanácsait, amiket Varga Judittól kezdve Gulyás Gergelyen keresztül mindenkinek javasolt: nem félek, és igen, az igazság felszabadít. Köszönöm, hogy a méltatlan, megalázó, beteg viselkedésével ezt megtanította nekem

– zárta posztját.

Az előzmény: Ádám Laura a Tényeknek beszélt arról, hogy Magyar Péter szexre akarta kényszeríteni

Mint fentebb olvasható, Ádám Laura a poszt elején azt írta, hogy hajnalban fenyegetéseket kapott.

Ezek azzal lehetettek összefüggésben, hogy a minap a Tényeknek már beszélt arról, hogy Magyar Péter szexre akarta kényszeríteni a randevújukon. A riportban azt mondta: Magyar Péter szórakozóhelyi botránya miatt döntött úgy, hogy előáll a történetével. 

Teljesen másnak adja el magát, mint aki valójában, és ezt az emberek nem is veszik észre

– fogalmazott a csatornának nyilatkozva. 

A riportban arról beszélt, hogy a Tinder nevű társkeresőn ismerkedtek meg. (Arról már korábban is voltak híresztelések az interneten, hogy Magyar Péter is jelen volt ezen a társkereső oldalon.)

Mint egy szexuális ragadozó, úgy kezd el viselkedni. És körbeírja, hogy mit tenne a másikkal, és átküldi a hímtagját

– mondta Magyar Péter párkeresési szokásairól Ádám Laura.

Ezek után mégis elment az említett randira, amelyre egy ötcsillagos luxusszállodában került sor. Beszámolója szerint Magyar Péter kiszámíthatatlanul és agresszívan viselkedett. Amikor közölte, hogy nem akar lefeküdni vele, először azt mondta, hogy megérti, majd nem sokkal később sértegetni kezdte, és ismét bepróbálkozott nála.

Rám feküdt, és mondta, hogy akkor most. Én pedig mondtam, hogy nem szeretném. Le kellett lökdösni magamról

– mondta, majd állítása szerint ezután Magyar Péter tovább sértegette őt, a hódításaival dicsekedett, meztelen képeket mutatott neki az exeiről és saját magáról, végül pedig szex hiányában magát elégítette ki. Állítása szerint Magyar Péter megfenyegette, és el akarta érni, hogy töröljön ki minden bizonyítékot az ismerkedésükről, de „néhány” bizonyítékot ennek ellenére meghagyott.

Fideszes képviselőjelölt lehetett? 

Az idei önkormányzati választáson a tarcali körzetben volt egy Ádám Laura nevű induló, aki a kormánypártok képviselőjelöltje volt, de végül nem nyert mandátumot. Sőt, már 2010-ben is volt ugyanebben a térségben egy hasonló nevű kormánypárti jelölt. Bár nem tudjuk biztosan – miután a jelöltről nem került fel fotó az internetre –, feltételezhető azonban, hogy ugyanarról a személyről van szó. Főként annak ismeretében, hogy Ádám Laura arról is írt, hogy a Tarcalhoz közeli Tokajban randiztak Magyarral, és hogy a férfi ment oda hozzá a találkozó kedvéért. 

Arról egyébként Ádám Laura is írt, hogy fideszes. Az említett Facebook-posztja alatti kommentre válaszolva úgy fogalmazott: 

Az előbb kaptam meg, hogy mivel, ugye, fideszes vagyok (ami amúgy akkor MP is volt), így hiteltelennek számítok. Tehát van a bántalmazott nő és a fideszes, hiteltelen hazudozó, és van a »messiás«, aki ilyet kérdez egy randi előtt, ami, mondjuk, akkor még viccesnek tűnt. 

Ezzel összefüggésben megosztotta a Magyar Péterrel folytatott beszélgetésük egy részletét is, amelyben Magyar azt kérdezte tőle: „Meséltél valakinek rólam? Vagy arról, hogy mit csinálsz a hétvégén?” Mire (ironikus módon) az volt a válasza, hogy a barátnőjének elmondta, hogy Tokajban randizik, és „ha nem jelentkezek 3 óránként, majd a Tiszát kotorják ki”. 

Tűrhetetlen üzenetekről írt egy másik bejegyzésben

Ádám Laurának egyébiránt egy korábbi posztja is volt pár napja, ahol „Eddig és ne tovább!!!” felütéssel írt arról, hogy milyen üzeneteket nem szabad tolerálni nőként: 

  •  „Nem vagy feketeöves kategóriájú szépség, de azért megd.gnálak.”
  • „Megtisztelve kellett volna érezned magad, hogy rád nézek és szóba állok veled.”
  • „Majdnem félmillióba került a hétvége, és nem kapok érte semmit?”
  • „Mindent törölj ki a telefonodból, különben baj lesz!”
  • „Nem fogod tudni feldolgozni azt, amit órákon belül tenni fogok veled, ha nemet mondasz.”

Ugyanakkor itt nem utalt arra, hogy ezeket konkrétan Magyar Pétertől kapta volna. Csak annyit írt kommentben arról, hogy ki írta neki ezeket: „Egy ember, és egyszer. Soha többet ilyen nem fordulhat elő. És mással sem kéne.”

Magyar Péter reagált a vádakra, szerinte őt fenyegetik 

Frissítés: Magyar Péter végül szerda késő délután szólalt meg az ügyről, egy hosszú Facebook-posztban, és hazugságnak minősítette az egészet. 

„Aztán most megfizetnek egy hölgyet, aki előad egy újabb mesét arról, hogy vele is erőszakoskodtam. Amiből megint egy szó sem igaz. Olyan mondatokat adnak a számba, amiket én soha senkinek nem írtam és mondtam. Egy nap után kiderült a hölgyről, hogy fideszes önkormányzati jelölt volt…” – írta Magyar Péter (azt már elfelejtette megjegyezni, hogy ez utóbbi információt mi írtuk le elsőként a hazai sajtóban).

Bejegyzését azzal folytatta: „Közben hetek óta azzal fenyegetnek, hogy kompromittáló fényképeket hoznak nyilvánosságra, nem csak rólam, hanem a volt barátnőmről. Többek között olyan – egyébként vállalható – régi fotókat, amiket én soha senkinek nem küldtem el és ráadásul már hónapokkal ezelőtt töröltem a telefonomról. Ebből egyértelműen következik, hogy a titkosszolgálat segítségével korábban is feltörték a telefonomat és mindenféle bírói engedély nélkül arról adatokat tulajdonítottak el.”

Majd hozzátette:  „És hogy mi lehet a következő lépés? Újabb, valódi és hamis (mesterséges intelligenciával módosított) képekkel próbálnak majd lejáratni, sőt, ha igazán profik, akkor úgynevezett ‘deep fake’ videókat fognak kreálni rólam.  A volt feleségem felhasználásával indított első aljas támadást a sikeres március 15-i demonstrációnk idejére időzítették. A következő hazugságcunamit az őket is meglepő, elképesztő választási eredményünk utánra. Most pedig itt a harmadik, amikor épp úton vagyunk Kijevbe a magyar emberek adományaival az orosz rakétákkal megtámadott ukrán gyerekekhez” (erről szintén beszámoltunk nemrég).

Ezután személyes üzenetet küldött néhány kormánypárti politikusnak. „Rogán Antal, mi a haditerv következő pontja? Azokat a fotókat is nyilvánosságra hozzátok, amiken a gyerekeim fürdenek? Gyerekgyilkosnak fogtok beállítani? Ahhoz is szereztek hamis tanúkat? Gulyás Gergő, ha ez sem válik be, akkor börtönbe küldtök? Komolyan megteszed ezt a gyermekeimmel, akik közül az egyik a keresztfiad? Pontosan tudod, hogy én soha, egyikőtök magánéletével sem foglalkoztam, hogy csak politikai kritikát fogalmaztunk meg a kormány döntéseivel kapcsolatban. Miért féltek a szakmai, politikai kritikákra válaszolni? Miért személyében akarjátok tönkretenni a politikai versenytársatokat? Hogy adhatod te ehhez a neved?” – írta, hozzátéve:

Semmi más fegyveretek nincs, mint aljas, hazug bűncselekményekkel lejáratni a politikai ellenfeleteket. Pont, mint Oroszországban.

Ezután azt sérelmezte, hogy továbbra sem hívják be élő adásba, és azt kérte „pártállástól függetlenül az emberektől, hogy semmit se higgyenek el az ellene megfogalmazott vádakból. Posztját azzal zárta, hogy a továbbiakban nem fog reagálni a magánéletével kapcsolatos információkra, „és a magam részéről továbbra sem fogok foglalkozni a fideszes politikusok magánéletével”. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.