Száz sofőrből 96 nem áll meg a halálos kereszteződésnél

2024.07.12. 08:21
A járda a gyalogosoké civil szervezet akcióba lépett, és megnézte, hogy százból hány sofőr áll meg egy halálos baleset után átalakított kereszteződésnél Óbudán. Az eredmény: 96 autós nem állt meg a stoptáblánál.

Teljesen átépítették a Serfőző utca és Árpád fejedelem útja kereszteződését Óbudán, miután 2023 júniusában halálra gázoltak egy szabályosan közlekedő 46 éves biciklist. Nem csak telepakolták stoptáblákkal, de újrafestették az útburkolati jeleket, sávszűkítő oszlopokat helyeztek el és járdaszintbe emelték a kerékpáros-átkelőt.

A járda a gyalogosoké civil szervezet egy véletlenszerű vasárnap délután kiment, hogy megnézzék, hány sofőr áll meg a halálos gázolás helyszínén kihelyezett stoptábláknál.

Mint az általuk közzétett videón látható, hiába jól látható és egyértelmű, hogy meg kell állni, 100 sofőrből 96 nem állt meg a kereszteződésnél.

A négy megálló jármű közül kettő állt meg magától, egy azért, mert épp biciklisek haladtak el előtte, míg a negyedik jármű egy busz volt. A többi sofőr csupán lassított, de nem állt meg, hiába fogalmaz egyértelműen a KRESZ – tették hozzá.