Szatyorban cipeltek végig egy kölyökkutyát Budapesten

2024.07.14. 11:39
Egy műanyag szatyorba rakta gazdája azt a mindössze párhetes kölyökkutyát, akit végül a rendőrök szabadítottak ki. A budapesti férfi és nő ellen állatkínzás miatt indított eljárást a rendőrség.

Az újpesti rendőrökhöz járőrözés közben érkezett egy bejelentés, amely szerint a 33 fokos főségben valaki műanyag szatyorban cipel egy nagyjából négy-öt hetes kölyökkutyát. A rendőrök hamar rátaláltak a férfira és a nőre, illetve a zacskó aljában az apró négylábúra.

A kiskutyának se vize, se élelme nem volt, csak a szellőzés nélküli zacskó maradt, amibe azért került az állatkínzó szerint, mert nem akarta, hogy koszos és vizes legyen a kutyától a keze,

írja közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A rendőrök azonnal elvették a kölyköt a párostól, először árnyékos helyre vitték, majd megitatták, és a gazdáival együtt a rendőrkapitányságra vitték. Utóbbiakkal szemben állatkínzás miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.

A kölyökkutya bár nagyon élvezte a rendőrök vendégszeretetét, nem maradhatott velük. Az orvosi  vizsgálatok után az Állatmentő Ligához került, ahova az újpesti rendőrök egy kis stafírunggal bocsátottuk útjára a nagybetűs életbe épp csak belevágó kutyust, hiszen a hivatalos átadáskor egy nagy zsák kölyöktápot is mellékeltek a lefoglaló határozat mellé. Várhatóan nem marad sokáig az állatmentőknél, hisz máris találtak számára új gazdát.