Razziák a bulinegyedben, több rendőrre kell számítani

2024.07.15. 12:14
A kormány már többször beszélt arról, hogy az éjszakai élet központjában növelni kell a rendet fenntartó tisztek számát.

Tovább növeli a rendőrök számát a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a bulinegyedben, derül ki Rétvári Bence államtitkár Oláh Lajos országgyűlési képviselőnek adott válaszából. Az írásos válaszban az éjszakai és hétvégi járőrözés megerősítéséről volt szó.

A bulinegyednek nevezett, körülbelül egy négyzetkilométeres terület magába foglalja a Budapest V. kerület, Erzsébet tér / Deák tér, Széchenyi István tér, a Budapest VI. kerület, Király utca, Nagymező utca, a Budapest VII. kerület, Rákóczi út Blaha Lujza tér és Király utca közötti szakaszát, valamint a Nagykörút vonalát a Blaha Lujza tértől a Jászai Mari térig.

Pénzcentrum szerint csak Belső-Erzsébetvárosban hétfő, kedd és szerdai napokon 32, csütörtök, péntek és szombati napokon 58 rendőr járőrözik.

Rétvári Bence válaszában az áll, hogy a statisztikai mutatók és rendőri tapasztalatok alapján indokolt a rendőri jelenlét erősítése a szórakozóhelyek látogatói és a helyiek védelme, valamint a közbiztonság megszilárdítása miatt.