Külföldre utazott, nem tudják kihallgatni a gyermekbántalmazó karateedzőt

2024.07.19. 20:24
A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazással összefüggésben. A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A szolnoki kalandpark üzemeltetője 2024. július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután tudomásukra jutott, hogy a létesítmény területén egy férfi bántalmazott egy gyermeket. Az esetről videófelvétel készült, amely azonnal elterjedt az interneten – áll a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A nyomozók a sértett és az elkövető kilétének megállapítása érdekében haladéktalanul megkezdték a körülmények tisztázását. Beszerezték az adatokat, elemezték a kamerafelvételeket, és tanúkat hallgattak ki.

A nyomozás eredményeként a feljelentést követő napon megállapították a sértett gyermek személyazonosságát, és kétséget kizáróan beazonosították az elkövető kilétét is. Az orvosi látlelet és vélemény alapján a gyermek nem szenvedett sérülést a bántalmazás során.

A cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi jelenleg külföldön tartózkodik, ezért gyanúsítotti kihallgatására eddig nem kerülhetett sor.

A vele történt kapcsolatfelvételt követően a büntetőeljárásról szóló törvény szabályai szerint idézte a hatóság. A szükséges és indokolt nyomozási cselekmények végrehajtására a nyomozó hatóság által kijelölt időpontban kerül sor. A rendőrség vizsgálja, hogy más vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben.

Mint ahogy azt korábban az Index megírta, úgy felrúgta az egyik kisfiút az őt kísérő férfi a szolnoki kalandparkban, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, utána pedig a földön fekve maradt. 

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök is szót ejtett a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazásról. A kormányfő elmondta, hogy a tett elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált.

Tuza Péter ügyvéd és Tahon Róbert, a Magyar Karate Szakszövetség főtitkára is nyilatkozott a szolnoki kalandparkban felrúgott kisfiú ügyével kapcsolatban. Súlyos következményekkel járhat az edző tette, akár több év börtönt is kaphat.

Az Index arról is beszámolt, hogy a jászberényi karateedző lelkileg és fizikailag is bántalmazta volt barátnőjét. A nő elmondása szerint a férfi mindenkitől elidegenítette őt, és volt, hogy „ököllel verte telibe a fejét”. Egy másik nő azt állítja, az edző 17 évvel ezelőtt megerőszakolta őt. Közben sorra jelentkezik a többi áldozat is.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.