Lépett az Adidas, nem lesz reklámarc Bella Hadid Izraelben

2024.07.20. 14:56
Nem foglalkoztatja tovább Izrael-ellenes magatartása miatt egyik modelljét az Adidas egyik cipőreklámjában. A palesztin gyökerekkel rendelkező Bella Hadidot az izraeli kormány korábban már kritizálta, mert állítólag a „folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz” jelszót skandálta, és antiszemitizmussal vádolták.

Az Adidas visszavonta Bella Hadid modell képeit egy nagy költségvetésű kampányból, miután Izrael kritizálta. A The Guardian című napilap beszámolója szerint a sportruházatot gyártó vállalat közölte, hogy „felülvizsgálja” az 1972-es müncheni olimpiai játékok alkalmából indított sportcipőreklám-kampányát, amikor az izraeli csapat 11 tagját palesztin terroristák túszul ejtették, és később meggyilkolták.

A palesztin gyökerekkel rendelkező Hadidot az izraeli kormány korábban azzal vádolta, hogy állítólag a „folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz” jelszót skandálta, és antiszemitának bélyegezték a kijelentése miatt.

Izrael állam hivatalos X-fiókján közölte, hogy kifogásolja, hogy Hadid „az Adidas kampányarca”.

Az Adidas közleményében azt írta, hogy az SL72 cipő kampánya „partnerek széles körét egyesíti”. A közlemény szerint: „Tisztában vagyunk azzal, hogy tragikus történelmi eseményekkel való összefüggések merültek fel, és – bár ezek teljesen szándéktalanok – elnézést kérünk.

Ennek eredményeként felülvizsgáljuk a kampány további részét

– írják.

Hadid gyakran hangot adott a gázai palesztinok támogatásának. A múlt hónapban testvérével, Gigivel együtt ígéretet tett arra, hogy egymillió dollárt adományoznak a térség humanitárius erőfeszítéseire.