Kétszázmilliós rekordbüntetéssel sújtja a BKK-t a Közbeszerzési Döntőbizottság

2024.07.22. 11:09
Ha a BKK-nak nem lenne elég problémája, akkor a Közbeszerzési Döntőbizottság még rá is pakolt egy jó nagy lapáttal, ugyanis 200 millió forintos rekordbüntetést szabott ki a közlekedési vállalatra. Az ügy hátterében egy 2023-as busztender áll, amelyet több helyen is törvénysértő módon valósított meg a társaság. Vitézy Dávid szerint indokolt lenne felülvizsgálni így a BKK vezérének tízmilliós prémiumát, hiszen egyértelműen a vezetőség hibázott.

200 millió forintos, rekordnak számító büntetéssel sújtotta a Közbeszerzési Döntőbizottság a BKK-t, amiért egy 2023-as busztendert több helyen is törvénytelen módon valósított meg a társaság.

Vitézy Dávid közösségi oldalán már reagált is a büntetésre, ahol azt írta, hogy a BKK vezetőségének egy olyan bírság után, amely ekkora összegű, és egyértelműen a vezetőség tehető érte felelőssé, biztosan nem jár jutalom. Márpedig Karácsony Gergely éppen „tegnap jutalmazta 11 milliós prémiummal a BKK vezetőjét”, vagyis Walter Katalint, aki a járatritkítás bejelentése után kiszivárgott információk szerint hálaadási pulykához hasonlította a BKK utasait.

Kérem a főpolgármestert, módosítsa a tegnapi döntését, és vonja vissza a BKK vezérigazgatójának prémiumát!

– szólította fel Karácsony Gergelyt Vitézy Dávid volt főpolgármester-jelölt. 

Ahogy arról beszámoltunk, Karácsony Gergely hatalmas pénzosztásba kezdett, hiszen éppen 200 millió forintnyi prémiumot osztott szét a városvezetők között. A közszolgáltató cégek vezetői 11 millió forint fölötti összeget kaptak, de még a város marketingügynökségének vezetője is 8 millió fölött kapott. 10 millió forint feletti összeget összesen heten kaptak, a legkisebb kiosztott prémium pedig 2 232 000 forint volt.