Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség

0004 10
2024.07.25. 08:57
Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van − közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön.

A közlemény szerint néhány héttel ezelőtt lebukott három magyar drogcsempész − egy testvérpár (egy férfi és egy nő) és a nő barátja −, akik egy lakóautóban szállították a drogot; a járműben június 10-én több mint 60 kilogramm marihuánát találtak Letenyén. Mint kiderült, a lakókocsi Olaszországból érkezett, onnan csempészték be Magyarországra a drogot − közölte az MTI. 

Az elkövetők diósdi lakhelyén további mintegy 8 kilogrammnyi kábítószert találtak, valamint vákuumfóliázó gépet és nagy összegű pénzt is lefoglaltak.

A két férfit és a nőt kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nő barátja azóta letartóztatásban van, míg a testvérpár szabadlábon védekezik. A nyomozáskor kiderítették, hogy a három fiatal kapcsolatban állhat különböző kábítószer-terjesztőkkel.

Július 16-án Budapesten és Tiszaföldváron összehangolt akció keretében elfogtak öt férfit − egy iraki, egy koszovói, két magyar és egy hontalan személyt −, amikor a drog gazdát cserélt volna.

Az elfogásoknál, illetve az elkövetőkhöz köthető ingatlanokban végrehajtott kutatások alkalmával a nyomozók összesen több mint 9 kilogramm marihuánát foglaltak le. Az öt férfi közül négyet kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg, míg a hontalan személyt kábítószer birtoklásával.

Az elmúlt hetekben történt akciókkal a nyomozók összesen mintegy 90 kilogramm drogot foglaltak le, amelynek a feketepiaci értéke meghaladja a 200 millió forintot.

A rendőrség folytatja az ügy felgöngyölítését, így nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör még bővülni fog – áll a közleményben.

(Borítókép: police.hu)