Brutális felhőszakadás, ítéletidő a fesztiválon, ahol Orbán Viktor a sztárvendég

2024.07.25. 09:12
A 33. Tusványos szerdai napját két felhőszakadás kísérte, de a fesztivál nem hátrált, vízben és sárban is folytatódtak a közéleti, valamint a zenei programok.

Szerda kora délután sötét felhők gyülekeztek Tusnádfürdő felett, amelyek végül özönvizet zúdítottak a fesztivál területére. Perceken belül nagy mennyiségű csapadék hullott, a terület nem aszfaltos, és gumiréteggel sem borított része sártengerré vált.

Az előrejelzések szerint csütörtökön és pénteken is esőre számíthatnak a fesztivál résztvevői, viszont szombaton vélhetően csapadékmentesen lehet hallgatni Orbán Viktor miniszterelnök beszédét.

A programtervet az időjárás sem húzta keresztül, helyszíni stábunk beszámolt:

  • A megnyitóról, ahol Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának kormánypárti elnöke letakarta a jobb fülét, így emlékeztetve a Donald Trump elleni támadásra.
  • Később többek között Németh Zsolt és Mesterházy Attila, a Szocialisták és Demokraták elnöke, az MSZP volt vezetője vitázott a magyar külpolitikáról.
  • Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter egy kulináris hasonlattal mutatta be a magyar uniós elnökség eddigi tevékenységét.
  • Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő is Tusnádfürdőn van, ahol kezdésként Molnár Attila Károly eszmetörténésszel vitázott.
  • Németh Zsolttal videós interjút is készítettünk.

Csütörtökön szintén több tudósítással jelentkezünk Tusnádfürdőről, itt lesz többek között Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, megnézzük a Bayer Show-t, valamint a hagyományos pártpolitikai vitán összecsap több ellenzéki és kormánypárti képviselő.