Felsővezeték-tolvajokat fogtak Kecskeméten

2024.07.26. 09:57
Kecskeméten vasúti berendezéseket rongált meg két férfi, a műszaki javításhoz a rendőrök is kiérkeztek. Ez volt a veszte a felsővezeték-tolvajoknak, amikor további zsákmány reményében visszatértek a helyszínre, letartóztatták őket.

Kecskeméten vasúti transzformátorállomás és felsővezeték-rongálásról és -lopásról érkezett bejelentés a rendőrségre – írja a police.hu.

A MÁV műszerei is érzékelték a hibát, aminek javítására szakemberek a helyszínre érkeztek, ahol két gyanús férfit láttak, ahogy megszólították őket, elfutottak. Az összegyűjtött holmikat ijedtükben eldobták. A műszerészek részletes személyleírást adva értesítették az esetről a hatóságot.

A rendőrök a műszaki javítás biztosításakor fedeztek fel egy közeli bokrokban bujkáló alakot, aki ahogy közeledtek hozzá a járőrök, menekülőre fogta. Útközben egy másik férfi csatlakozott hozzá, ezért a rendőrök sejtették, az illető a helyszínre visszatérő társa lehet. Hamar utolérték a 32 éves férfit, akinek a helyszínen őrizetbe vett 15 társával együtt a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt kell felelnie.