Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a 7 éves kisfiút felrúgó karateedzőt

2024.07.29. 13:41
Hazatért spanyolországi nyaralásáról a szolnoki karateedző, aki a szolnoki kalandparkban bántalmazta az egyik rábízott gyereket. A férfit kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják, hétfőn hallgatta ki a rendőrség.

Meggyanúsította a rendőrség a kisfiút felrúgó szolnoki karateedzőt, hétfőn hallgatták ki – értesült a Magyar Nemzet. A hosszú nyaralásáról visszatért A. Tibort kiskorú veszélyeztetése gyanújával hallgatták ki. 

Mint arról az Index is beszámolt, sokkoló videót tett közzé a Szolnoki Városüzemeltetési Központ Kft., miután a szolnoki kalandparkban súlyosan bántalmazta az egyik gyereket az őt kísérő karateedző, A. Tibor. 

A férfi úgy felrúgta a hétéves kisfiút, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, utána pedig a földön fekve maradt. A bántalmazás előzménye az volt, hogy a gyerek nem akart felmászni a kalandpark mászórészére. A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt folytat nyomozást a férfi ellen. Később többen is úgy nyilatkoztak, hogy a férfi bántalmazta őket. 

Lejárató hadjáratként értékeli a róla szóló híreket

Azóta a karateedző bocsánatot kért, és állítása szerint vállalja a következményeket. Egy ügyvéd szerint tettéért akár öt év szabadságvesztés is járhat. Állítólag az edző egy másik gyermeket is felrúgott edzés közben, aki emiatt bepisilt. A karateedző azonban cáfolja ezt, és szerinte lejárató hadjárat zajlik ellene.

Azóta a történtekről a biztonsági kamerás felvétel folytatását is megmutatta a kalandpark a TV2-nek. A videó további részében látható, hogy a férfi a rúgás után a karjánál fogva felhúzta a síró kisfiút a földről, majd többször is arcon öntötte hideg vízzel.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.