Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

2024.07.31. 17:14
Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A sikeres keresőkutya-jelöltek a kiválasztás után 21 napos próbaidőn vesznek részt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol. A 10 és 36 hónap közötti, kifogástalan egészségi állapotú kutyák gazdái szeptember elsejéig, a navkutyabeszerzes@nav.gov.hu e-mail-címre küldhetnek előzetes ajánlatot a kutyavásárra – közölte kedden a hivatal.

A kiképzők ivartól és fajtától függetlenül, oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, mikrochippel ellátott kutyákat várnak, és a sikeres keresőkutya-jelöltek a kiválasztás után 21 napos próbaidőn vesznek részt – ismertették. Hozzátették: az érvényes ajánlattétel alapvető feltétele, hogy a kutyatulajdonos rendelkezzen az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer adatbázisban szereplő egyedi, úgynevezett FELIR-azonosítóval.

A tájékoztatás szerint az ajánlatnak – többek között – tartalmaznia kell a kutya

  • hívónevét,
  • fajtáját,
  • ivarát
  • és vételárát is.

A hivatal ugyanis ezek alapján veszi fel a kapcsolatot azokkal az érdeklődőkkel, akiktől konkrét ajánlatot kér. A levélben a gazdának meg kell adnia e-mail-címét, adatait, illetve jeleznie kell azt is, hogy a kutyát magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként – például egyéni vállalkozóként, kft.-ként – szeretné-e eladni. A kiírás részletes feltételei erre a linkre kattintva olvashatók.