Több minisztériumban is változásokról döntött Sulyok Tamás és Orbán Viktor

2024.08.01. 07:29
A szerdai Magyar Közlönyben megjelentek Sulyok Tamás köztársasági elnök, valamint Orbán Viktor miniszterelnök határozatai, amelyek államtitkárok és helyettes államtitkárok kinevezését és felmentését hozták augusztus 1-től a Kulturális és Innovációs, az Energiaügyi, valamint a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumban.

Új államtitkárokkal erősít a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint két másik tárcánál, az Energiaügyi Minisztériumban, valamint a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumban is változásokról döntöttek augusztustól – derül ki a szerdai Magyar Közlönyből.

Sulyok Tamás köztársasági elnöki határozata szerint Gáva Krisztiánnak, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közigazgatási államtitkárának megbízatása – lemondására tekintettel – július 31-ei hatállyal megszűnt, az államfő egyben augusztus 1-jei hatállyal kinevezte Ujsághy Györgyöt a pozícióra, aki több mint egy évtizede több tárcánál vezetőként látott el jogi, koordinációs és irányítói feladatokat. Jogi és koordinációs helyettes államtitkárként Halász Zsolt csatlakozik hozzá.

Szegedi Krisztián, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkárának megbízatása lemondására tekintettel július 31-ei hatállyal megszűnt.

Hankó Balázs miniszter javaslatára az államfő augusztus 1-jei hatállyal Koncz Zsófia országgyűlési képviselőt családokért felelős államtitkárnak nevezte ki.

Koncz Zsófia az elmúlt években miniszterhelyettesként dolgozott előbb a Technológiai és Ipari Minisztériumban, majd az Energiaügyi Minisztériumban. Munkájára, széles körű tapasztalatára a családtámogatások további egyszerűsítésének és bővítésének előkészítésében számít Hankó Balázs – áll a tárca közleményében.

A területért korábban felelős Hornung Ágnes megbízatása július 31-ei hatállyal megszűnt, az otthonteremtés finanszírozásához kapcsolódó pénzügyi folyamatok szabályozásának felülvizsgálatáért és egyszerűsítéséért, valamint a lakossági állampapír-stratégia megújításának koordinációjáért felelős kormánybiztosként folytatja munkáját.

Orbán Viktor az Energiaügyi Minisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki Dér Ádámot, valamint Szőke Balázst augusztus 1-jei hatállyal. A miniszterelnök a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárainak felmentéséről is döntött, Greinstetter Balázs, Nemcsok Dénes Sándor, Oláh Gábor és Tóthné dr. Csonka Enikő Emese megbízatása július 31-gyel megszűnt, a Nemzeti Fejlesztési Központon belül működő főigazgatóságot vezető főigazgatóvá történő kinevezésükre tekintettel. Augusztus 1-től Kretter Diána és Vartus Gergely a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium részeként működő Nemzeti Fejlesztési Központban látja el feladatait.