Elszaporodtak az agresszív kábítószer-fogyasztók a II. János Pál pápa téren

2024.08.02. 11:27
Az RTL Híradó szerint szinte élhetetlenné vált a II. János Pál pápa tér Budapest VIII. kerületében – erre panaszkodnak a lakók. Szerintük a parkban rengeteg lett a hajléktalan, akik közül többen drogoznak, és árulják is a szert, amelytől agresszívek lesznek, lopnak, rabolnak.

A Budapest VIII. kerületében található II. János Pál pápa téren az elmúlt évekhez képest megnövekedett a hajléktalanok száma. 

A környéken lakók szerint a probléma a sötétedésre megérkező, fiatal kábítószer-terjesztő és -fogyasztó fiatalokkal van.

A szer hatása alatt állók agresszívvá és kiszámíthatatlanná válnak, ezért a lakók – amennyiben tehetik – elkerülik a park környékét.

A lakók elmondása szerint a hajléktalanok száma az önkormányzati választás előtt nőtt meg. Rádai Dániel, Józsefváros alpolgármestere közölte, hogy ő is tapasztalta a növekedést, viszont nincsenek bizonyítékaik arra, hogy a választásokkal összekapcsolható lenne a hajléktalanok száma.

A rendőrség elmondása szerint a bajkeverők „folyamatos visszatérő jelleggel vannak jelen” – derült ki az RTL Híradójából