Till Tamás szülei a helyiektől tudták meg, hogy kisfiuk csontjait találták meg

2024.08.02. 10:53
A 24 évvel ezelőtt, 11 éves korában eltűnt Till Tamás szülei nem a rendőröktől tudták meg, hogy egy bajai tanya melléképületének aljzatába betonozva megtalálták fiuk csontjait, hanem a helyiek szóbeszédéből. Az édesapa maga ment a helyszínre, hogy megtudja a részleteket.

Till Tamás szülei a helyiektől tudták meg, hogy kisfiuk csontjait találták meg Baján, egy helyi vállalkozó tanyáján, a rendőrök csak később szóltak nekik. Till Mátyás, a 2000 májusában eltűnt, akkor 11 éves kisfiú édesapja, miután megtudta, hogy a rendőrök a bajai tanyán helyszínelnek, maga ment oda, hogy érdeklődjön – mondta el az RTL Híradónak

Úgy döntöttem, hogy kimegyek, és megnézem, hogy egyáltalán merre vannak és kik vannak ott […] Odamentem egy rendőrhöz, és megkérdeztem, hogy mi a helyzet. Bemutatkoztam, és megmondtam, hogy mi van. Így tudtuk meg, nem úgy, hogy ők jöttek először hozzánk

– mondta el a csatornának Till Mátyás. 

Mint arról beszámoltunk, huszonnégy évvel ezelőtti bűntényt derített fel a magyar rendőrség, megtalálták a 2000-ben eltűnt, akkor 11 éves Till Tamás holttestét. A fiú, aki most lenne 35 éves, a vadasparkba indult 2000 májusában biciklivel, de már sohasem tért haza, évtizedekig eltűntként keresték. Idén júniusban azonban egy információ áttörést hozott az ügyben, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közölte, hogy a 24 éve eltűnt Till Tamás csontjait találták meg egy bajai tanya melléképületében, ahol egy akkor 60 éves férfi – aki azóta már nem él, öngyilkos lett – fóliában tekerve rejtette el. 

Az idős férfit, akinek a tanyáján most megtalálták a kisfiú holttestét, jól ismerték a környékbeliek. Meglepődtek, amikor kiderült, hogy köze lehet Till Tamás eltűnéséhez.  

Till Tamás édesapja azt mondta, a mostani fejlemények nagyon megviselték a családot, felesége belebetegedett. Várják, hogy biztos információt kapjanak a rendőröktől, mert egyelőre rengeteg kérdésük van kisfiuk 24 évvel ezelőtti eltűnéséről. 

A rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatójáról és a Till Tamás-ügyről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.